Número 168
setembre - octubre 2012
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

La nostra biosfera
Ramon Margalef (Traducció: Jaume Terradas)

 

Ramon Margalef
Traducció: Jaume Terradas
Universitat de València. Institut d’Estudis Catalans. 2012

Dins la col·lecció «Pensament Científic», la Universitat de València i l’Institut d’Estudis Catalans han publicat la traducció al català (realitzada per Jaume Terradas) del llibre escrit per Ramon Margalef l’any 1997 en anglès, el qual recull moltes de les idees d’un dels científics catalans més prestigiosos de tots els temps.

La nostra biologia presenta al lector experiències, opinions i visions que han madurat al llarg de dècades i constitueix el testament científic d’un ecòleg eminent que ha influït de manera decisiva en la comprensió de moltes de les facetes en què la naturalesa produeix, desenvolupa i dirigeix la vida. Hi apareixen els temes recurrents de tota la seva reflexió, com ara el paper de la transferència d’informació en els sistemes ecològics, la relació entre producció i biomassa, el caràcter complex de la natura més enllà dels criteris de la funcionalitat o la concepció asimètrica del temps en processos com el creixement d’una població.

Aquest llibre palesa una particularitat de l’obra de Ramon Margalef: la capacitat d’abstracció, d’anar des del detall d’una cèl·lula de fitoplàncton fins a entendre els fluxos d’energia com un sistema de peces mecàniques. És tracta, doncs, d’una obra científica creativa.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

Història de la moneda de l'Occitània catalana (s.XI-XIII) - M. Crusafont i Sabater
 
 
La nostra biosfera - Ramon Margalef (Traducció: Jaume Terradas)
 
 
El Parlament de Catalunya: república, guerra civil i exili - Mercè Morales
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa