Número 177
juliol 2013

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Joan Estruch pronuncia l’última lliçó

Membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC i reconegut com una autoritat de la sociologia de la religió, Joan Estruch va pronunciar l’última lliçó d’aquest curs a la Sala Prat de la Riba de l’IEC amb motiu de la seva jubilació. En l’acte, celebrat el 19 de juny, el també membre de l’IEC Salvador Cardús va definir Estruch com «un home savi, un universitari en el sentit complet, un bon investigador, però sobretot un mestre». Estruch va reflexionar sobre el seu camp d’estudi, la sociologia de la religió, i va esbossar «alguna mena de conclusions», com ara el fet que la religió no s’acaba sinó que es transforma, i que no s’ha de confondre el procés de secularització amb la desaparició de la religió.

Doctor en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona, cursà estudis de postgrau en sociologia a la Universitat Catòlica de Lovaina. És catedràtic de Sociologia i director del Centre d’Investigacions en Sociologia de la Religió a la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha estat també director del Departament de Sociologia. Ha fet classes a diferents universitats europees i a la Universitat de Boston. Formà part de la Comissió Tècnica de la Fundació Jaume Bofill de Barcelona (1979-1994). És membre del Consell Assessor de la Revista de Catalunya. Ha publicat diversos llibres, capítols de llibres i més de cent articles en els àmbits de la sociologia i de la religió. En són un exemple Plegar de viure: Un estudi sobre els suïcidis, amb Salvador Cardús, o L’Opus Dei i les seves paradoxes: un estudi sociològic. Ha fet també nombroses traduccions. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (2006).

El vídeo de l'acte es pot veure a la videoteca de l'IEC

 Recull de premsa

Notícies

* Una estructura clau per conèixer l'estat de la recerca

* Joandomènec Ros, elegit nou president de l’Institut d’Estudis Catalans

* El cicle estival Música al claustre començarà el proper 4 de juliol amb un concert de música índia

* L’IEC commemora els set-cents anys de la reintegració de la Vall d’Aran a Catalunya

* La Fundació Mercè Rodoreda publica el llibre Mercè Rodoreda. Entrevistes

* Es presenta l'Obra poètica completa de Marià Villangómez

* La matemàtica dels cartogrames geogràfics centra el discurs d’ingrés de Joan de Solà-Morales com a membre de l’IEC

* Es crea una ruta literària sobre Bernat Metge a Barcelona amb motiu del sisè centenari de la mort de l’autor de Lo somni

* Es presenten a l’IEC més d’un centenar d’activitats previstes en l’Any Joana Raspall

* L’IEC ret homenatge al geògraf Enric Lluch

* Joan Estruch pronuncia l’última lliçó


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa