Número 177
juliol 2013

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

El cicle estival Música al claustre començarà el proper 4 de juliol amb un concert de música índia

El proper 4 de juliol al vespre, les cordes del sitar de Subroto Roy Chowdhury vibraran al ritme de la tabla de Pandit Banerjee en el claustre barroc de la Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona). Amb aquest concert, titulat «Catalunya, acollida de cultures», s’encetarà la segona edició del cicle estival de concerts Música al claustre, que té per objectiu recuperar l’activitat musical de les antigues acadèmies de Barcelona, i que organitzen l’IEC i el Museu de la Música de Barcelona. El cicle consistirà en tres concerts a l’IEC —els dies 4 i 11 de juliol i el dia 19 de setembre—, i el programa ha estat dissenyat amb el leitmotiv Tres perfils musicals de Catalunya.

El segon concert, titulat «Catalunya, terra de cultura», serà a càrrec del violoncel·lista Pau Codina i del pianista Jean-Paul Pruna, que interpretaran peces de Bach, Beethoven, Montsalvatge i Brahms. El piano que sonarà serà el piano Erard de Xavier Montsalvatge, que ha cedit el Museu de la Música de Barcelona. El 19 de setembre, un conjunt instrumental interpretarà diverses peces musicals amb instruments tradicionals redissenyats, sota la direcció de Jordi Campos. En el marc d’aquest últim concert, Joaquim Agulló, membre de l’IEC, presentarà la nova tenora baríton.

Les entrades costen 10 euros i es poden comprar anticipadament a la recepció de l’IEC de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, o per Internet. També es posaran a la venda a les taquilles de l’Institut una hora abans dels concerts.

El cicle de concerts es complementa amb diverses activitats que tindran lloc, també durant l’estiu, al Museu de la Música de Barcelona.
 

Notícies

* Una estructura clau per conèixer l'estat de la recerca

* Joandomènec Ros, elegit nou president de l’Institut d’Estudis Catalans

* El cicle estival Música al claustre començarà el proper 4 de juliol amb un concert de música índia

* L’IEC commemora els set-cents anys de la reintegració de la Vall d’Aran a Catalunya

* La Fundació Mercè Rodoreda publica el llibre Mercè Rodoreda. Entrevistes

* Es presenta l'Obra poètica completa de Marià Villangómez

* La matemàtica dels cartogrames geogràfics centra el discurs d’ingrés de Joan de Solà-Morales com a membre de l’IEC

* Es crea una ruta literària sobre Bernat Metge a Barcelona amb motiu del sisè centenari de la mort de l’autor de Lo somni

* Es presenten a l’IEC més d’un centenar d’activitats previstes en l’Any Joana Raspall

* L’IEC ret homenatge al geògraf Enric Lluch

* Joan Estruch pronuncia l’última lliçó


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa