Número 167
agost-setembre 2012

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Es presenta, a l’IEC, la XLIV Universitat Catalana d’Estiu

La XLIV Universitat Catalana d’Estiu (UCE) arrencarà el 17 d’agost a Prada de Conflent amb la lliçó inaugural de l’escriptora Patrícia Gabancho titulada «Aspiracions i solidesa», un tema que, segons Jordi Sales, president de la UCE, «representa molt bé l’estat d’ànim que es viu en els nostres territoris». Durant una setmana, fins al 23 d’agost, els participants podran assistir a un programa ampli de cursos, conferències, actes commemoratius i diferents espectacles. Tal com va destacar el president de l’IEC, Salvador Giner, en l’acte de presentació de l’edició d’enguany, «és molt important que, malgrat el context de crisi econòmica, la Universitat Catalana d’Estiu es pugui continuar celebrant, i que ho pugui fer amb un alt nivell acadèmic».

Dins el programa d’activitats previst, el 18 d’agost se celebrarà la XXVII Jornada d’Agricultura a Prada, organitzada per la Institució Catalana d’Estudis Agraris, filial de l’IEC. Amb el títol «Els joves i la dinamització del sector agrari», s’analitzarà la incorporació dels joves al sector agrari català a partir de casos reals i de l’opinió d’estudiosos d’aquest tema. El 19 d’agost es farà, un any més, la Jornada de l’Institut d’Estudis Catalans a la UCE, que enguany tractarà sobre l’ensenyament de llengua en un context bilingüe i multilingüe. El dia 22 d’agost, el president de l’IEC, Salvador Giner, participarà en la jornada «Josep Ferrater Móra, l’assaig d’idees i la vida filosòfica. Als cent anys del naixement».

La cloenda de l’edició d’enguany serà el 23 d’agost, a la una del migdia, i serà a càrrec de Salvador Giner, Jordi Sales i del president de la Xarxa Vives d’Universitats, Jordi Montaña.
 

Recull de premsa

Notícies

* Un congrés interdisciplinari

* Un nou llibre analitza el planejament territorial vigent a Catalunya

* Albert Guinovart i Montserrat Gascón actuaran al claustre de l’IEC al setembre

* El nombre de patents verdes s’ha duplicat a Catalunya, segons l’Observatori de la Recerca de l’IEC

* Es presenta, a l’IEC, la XLIV Universitat Catalana d’Estiu

* Josep Amat rep el Premi al Reconeixement Acadèmic del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya

* L’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona clou el seu centenari amb un acte a l’IEC

* El passat, el present i el futur dels Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana s’analitzen en un acte commemoratiu

* La ICEA participa en la 14a Reunió Internacional de Micromorfologia de Sòls amb la jornada ARQUESOLS 2012

* L’Anuari Polític de Catalunya 2011 es presenta a l’IEC


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa