Número 167
agost-setembre 2012

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Josep Amat rep el Premi al Reconeixement Acadèmic del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya

L’enginyer industrial, professor emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya i membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, Josep Amat, ha rebut el Premi al Reconeixement Acadèmic que concedeix el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. El premi reconeix la trajectòria d’Amat en l’àmbit de la docència, la important tasca que ha dut a terme en recerca i desenvolupament i la seva faceta emprenedora, que ha acostat el món de l’empresa a la universitat. Josep Amat és considerat una de les figures clau del desenvolupament de la robòtica aplicada a Catalunya.

Va fer els primers avenços importants en el camp de la telenavegació i, més endavant, en el de la robotització de la cirurgia. El 1996, Josep Amat i el seu equip van aconseguir fer la primera intervenció laparoscòpica robotitzada del món. Amat és autor de diverses publicacions sobre el tractament digital del senyal i la visió per mitjà de computador i, en especial, les aplicacions que poden tenir en el camp de la robòtica mèdica. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (1990), el Premi Internacional de Ciència i Tecnologia de Barcelona (1992), el Premi a la Creativitat del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (1995), el Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (1995), el Premi Ciutat de Barcelona (1996), el Premi d’Honor Lluís Carulla (1998) i la Medalla d’Honor a la Creativitat de la Fundación García Cabrerizo (2008).

Josep Amat va rebre Premi al Reconeixement Acadèmic el passat 1 de juny, en la Diada de l’Enginyer 2012, de mans de Joan Munt, president de la Mútua dels Enginyers.
 

Notícies

* Un congrés interdisciplinari

* Un nou llibre analitza el planejament territorial vigent a Catalunya

* Albert Guinovart i Montserrat Gascón actuaran al claustre de l’IEC al setembre

* El nombre de patents verdes s’ha duplicat a Catalunya, segons l’Observatori de la Recerca de l’IEC

* Es presenta, a l’IEC, la XLIV Universitat Catalana d’Estiu

* Josep Amat rep el Premi al Reconeixement Acadèmic del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya

* L’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona clou el seu centenari amb un acte a l’IEC

* El passat, el present i el futur dels Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana s’analitzen en un acte commemoratiu

* La ICEA participa en la 14a Reunió Internacional de Micromorfologia de Sòls amb la jornada ARQUESOLS 2012

* L’Anuari Polític de Catalunya 2011 es presenta a l’IEC


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa