Número 263
desembre 2021

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L'IEC ret un emotiu homenatge a Miquel Tarradell en el centenari del seu naixement

 

El dijous dos de desembre, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la Universitat de Barcelona (UB) i el Museu d’Arqueologia de Catalunya van organitzar una jornada d’homenatge al professor Miquel Tarradell i Mateu (1920-1975) en el centenari del seu naixement. Alumnes i companys van evocar vivències compartides amb ell i van recordar l’entusiasme amb què va viure Tarradell. 

Marta Prevosti, vicepresidenta de l’IEC, va recordar que Tarradell va ser «un membre molt actiu de l’IEC» (a partir del 1971), i que abans ja formava part de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’Institut. També va rememorar l’etapa barcelonina de l’arqueòleg, que va ser molt productiva. En aquest sentit, Núria Ragel, que es va formar sota el mestratge de Tarradell, va apuntar que «es passava la vida fent conferències pels llocs més insospitats del territori, tenia una gran disposició a dir sempre que sí i un do per parlar davant de tota mena de públic». L’arqueòloga, que es va emocionar recordant Tarradell, va afirmar: «A Barcelona va desenvolupar una tasca impressionant, que molts, en millors circumstàncies personals que ell, no van fer. Va tenir una trajectòria professional de relleu i es va guanyar l’estima de tothom».

El programa va incloure intervencions, entre altres, d’Agustí Alcoberro, vicerector d’activitats culturals de la UB; Carmen Aranegui, catedràtica d’arqueologia a la Universitat de València, i Eliseu Climent, editor i activista cultural.

Durant la jornada, que es va fer a la Facultat de Geografia i Història de la UB i a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC, es va presentar el llibre Homenatge a Miquel Tarradell (1920-1975) en ocasió del centenari del seu naixement i es va inaugurar una exposició sobre l’arqueòleg que es podrà visitar a la Facultat de Geografia i Història de la UB. La mostra serà itinerant i és previst que també es pugui veure a l’IEC.

Miquel Tarradell i Mateu. Semblança biogràfica

Notícies

* L'IEC presenta l'informe Allò que hem après de la COVID-19

* El DIEC incorpora 100 paraules i en modifica 239

* Teresa Cabré: «Pare Massot, l'IEC no podrà oblidar la teva aportació, ja que per a nosaltres has estat un far de treball»

* Negacionisme, elegit neologisme de l'any 2021

* L'IEC ret un emotiu homenatge a Miquel Tarradell en el centenari del seu naixement

* Nicolau Dols, nou president de la Secció Filològica de l'IEC

* El Consell Permanent de l'IEC es reuneix a l'Abadia de Montserrat

* L'IEC participa en un homenatge a l'historiador Jordi Nadal

* L’IEC reivindica el mecenatge cultural i científic de Rafael Patxot

* Commemoració del 150è aniversari del naixement d’Enric Prat de la Riba


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa