Número 229
juliol-agost 2018

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Homenatge a Josep M. Llompart, l’escriptor i l’activista polític i cultural

Amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la mort de Josep M. Llompart, la Secció Filològica de l’IEC li va dedicar un homenatge el passat 13 de juliol. En el marc de la sessió plenària de la Secció, Joan Miralles i Josep Piera van fer un recorregut per la biografia i l’obra de l’escriptor i activista cultural mallorquí, que va ser vicepresident de la Secció entre el 1990 i el 1992.

«Com era Llompart?» El filòleg Joan Miralles, amic de Llompart i membre com ell de la Secció Filològica de l’IEC, va formular la pregunta i va donar la resposta: «culte, pacient, educat, afable, singular, valent i sempre amb voluntat de servei als altres». Una personalitat que va anar desgranant amb detalls sobre el Llompart activista cultural i polític, de qui va destacar «l’actitud generosa, compromesa i de servei al poble i la sempre brillant intervenció en mítings i celebracions polítiques». I també de l’escriptor: «en Francesc de B. Moll i en Josep M. Llompart foren, recordem-ho, el tàndem providencial a Mallorca de la llengua i de la literatura catalanes durant dècades», va explicar Miralles.

Josep Piera, escriptor i també membre de la Secció Filològica de l’IEC, es va referir a Llompart com un dels «referents poètics de la nova joventut poètica, arribada la revoltada dècada dels setanta», i en va destacar «la vida dedicada al conreu de la poesia i a l’activisme a favor de la llengua catalana».

L’acte va ser presentat per la presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, M. Teresa Cabré, qui va desitjar que, en el marc de l’Any Llompart 2018, «aquest homenatge faci conèixer una mica més la figura de l’escriptor fora de les Illes Balears».
 

Notícies

* La relació de Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans, en una exposició a la Casa de Convalescència

* La Nit de la Biologia reconeix els treballs que més han contribuït a les ciències biològiques

* Homenatge a Josep M. Llompart, l’escriptor i l’activista polític i cultural

* El pare Josep Massot, Medalla d’Honor de la Xarxa Vives

* L’IEC, membre del Patronat d’Honor del Centenari de l’Euskaltzaindia

* Universitat Catalana d’Estiu, a Manresa

* L'IEC lamenta la mort d'Eva Serra i Joaquim Garriga, membres de la Secció Històrico-Arqueològica

* Cicle Música al claustre de l’IEC

* Christer Laurén, membre corresponent de l’IEC, guardonat amb el 28è Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística

* Josep Cruanyes i Joan Viñas, distingits amb la Creu de Sant Jordi 2018

* Andreu Casero, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, guanya la segona edició del premi de recerca de l’AMIC


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa