Número 224
febrer 2018

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

El tema «Revolució i utopia» centra la V Olimpíada de Filosofia de Catalunya

«Creus que totes les revolucions pressuposen una utopia?» Aquesta és la pregunta sobre la qual han reflexionat enguany els més de cent estudiants de batxillerat i de secundària, procedents de més de quaranta centres educatius de Catalunya, que han participat en la V Olimpíada de Filosofia de Catalunya.

El 17 de febrer els finalistes de les tres modalitats del concurs (fotografia, dilema i dissertació) van fer la defensa oral davant del jurat, format per Manuel Cruz, catedràtic de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona; Jaume Mensa, professor de filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Santiago Marchese, catedràtic de filosofia de secundària. El guanyador de la modalitat de fotografia va ser Pol Carbonell, del Col·legi Sant Miquel (Barcelona); el dilema moral el van guanyar Sarah Delgove i Raquel Sánchez, de St. Peter’s School (Barcelona), i el guanyador de la dissertació va ser Marc Orriols, de l’Aula Escola Europea (Barcelona).

Celebrada per primer cop l’any 2014, l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya té els objectius de promoure la reflexió filosòfica a les aules; fomentar el pensament crític, argumentat i creatiu dels estudiants de secundària, a més de la reflexió filosòfica sobre el coneixement, la ciència, l’ètica, l’art i les ciències socials, atenent tant a les aportacions de la tradició com a les contemporànies, i donar visibilitat a la tasca del professorat i l’alumnat de filosofia de secundària i ampliar-ne l’abast més enllà de l’aula, tot oferint un espai de trobada i exercici filosòfic públic i obert amb la participació de pensadors, creadors i investigadors de diferents àmbits del coneixement.

L’organització és a càrrec de la Societat Catalana de Filosofia, filial de l’IEC, i hi col·laboren la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, el Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC). La patrocina la Llibreria Laie.
 

Notícies

* Arrenca l’Any Fabra

* Ramon Pinyol, nou president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans

* L’IEC s’adhereix a la declaració de l’Acadèmia aranesa dera lengua occitana davant la sentència del Tribunal Constitucional

* Es lliura el XV Premi Catalunya d’Economia a José García Montalvo

* Ramon López de Mántaras: «Per molt intel·ligents que arribin a ser les futures intel·ligències artificials, mai no seran iguals que les humanes»

* Jaume Mensa: «L’IEC ha estat el veritable pal de paller dels estudis arnaldians»

* L’Institut d’Estudis Catalans participa en la Mobile Week Barcelona

* Liechtenstein i el Vaticà centren l’última sessió del cicle sobre els microestats d’Europa

* Es lliuren a l’IEC els premis de la VIII Olimpíada de Biologia de Catalunya

* L’Institut d’Estudis Catalans acull l’acte de cloenda de la commemoració dels cinc-cents anys de la Reforma protestant

* El tema «Revolució i utopia» centra la V Olimpíada de Filosofia de Catalunya

* L’IEC organitza diversos actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

* Més d’un centenar d’alumnes participen en el Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l’Alt Empordà


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa