Número 224
febrer 2018

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’Institut d’Estudis Catalans participa en la Mobile Week Barcelona

L’impacte de les tecnologies digitals en medicina és el títol de la taula rodona que la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC va organitzar el 21 de febrer, a l’auditori del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, en el marc de la Mobile Week Barcelona. Dins d’aquest esdeveniment, també es va fer la conferència «Passat, present i futur de la intel·ligència artificial: algunes reflexions», que Ramon López de Mántaras va oferir el 19 de febrer a l’IEC.

En la taula rodona van intervenir Josep Amat, membre de l’IEC i expert en robòtica i sistemes de control remot; Alícia Casals, membre de l’IEC i cap del grup de robòtica del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (Universitat Politècnica de Catalunya); Ramon López de Mántaras, membre de l’IEC i director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (Consejo Superior de Investigaciones Científicas), i Jaume Reventós, membre de l’IEC i cap d’Operacions i Relacions Institucionals de la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut (Departament de Salut de la Generalitat). Milagros Pérez-Oliva, periodista especialitzada en temes de salut, ciència i biomedicina, en va ser la moderadora.

En el decurs de la sessió es va obrir un debat sobre l’impacte que l’evolució de les tecnologies de les telecomunicacions produeix en la societat, des de la perspectiva de la qualitat de vida i especialment focalitzat en la telemedicina i la teleassistència. Cada ponent va analitzar, des del punt de vista de la seva especialitat, l’impacte produït i el que es pot produir en un futur pròxim, així com les necessitats d’adaptació de tot sistema sanitari per a poder utilitzar eficientment aquestes tecnologies i preveure les disfuncions que una manca de previsió pot comportar.

Sobre la conferència de Ramon López de Mántaras, podeu llegir la notícia relacionada en aquest enllaç: http://bit.ly/2GLkwyk


Els cíborgs, al Youth Mobile Festival (YoMo) 2018

A més, en el marc dels esdeveniments del Mobile World Congress, l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), entitat vinculada a l’IEC, va participar el 27 de febrer en el Youth Mobile Festival (YoMo) 2018. Antoni Hernández Fernández, físic, lingüista, membre de la Junta de l’ACDIC i de la Junta de la Societat Catalana de Tecnologia (IEC), i docent a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa i a la Universitat Politècnica de Catalunya, va oferir la conferència «Connectar la tecnologia amb el cos o ser tecnologia? Cyborg!» i va proposar als joves un debat sobre les implicacions que la integració de tecnologies al cos té per a l’ésser humà, així com una reflexió sobre la identitat personal i el vincle que establim amb la tecnologia.
 

Notícies

* Arrenca l’Any Fabra

* Ramon Pinyol, nou president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans

* L’IEC s’adhereix a la declaració de l’Acadèmia aranesa dera lengua occitana davant la sentència del Tribunal Constitucional

* Es lliura el XV Premi Catalunya d’Economia a José García Montalvo

* Ramon López de Mántaras: «Per molt intel·ligents que arribin a ser les futures intel·ligències artificials, mai no seran iguals que les humanes»

* Jaume Mensa: «L’IEC ha estat el veritable pal de paller dels estudis arnaldians»

* L’Institut d’Estudis Catalans participa en la Mobile Week Barcelona

* Liechtenstein i el Vaticà centren l’última sessió del cicle sobre els microestats d’Europa

* Es lliuren a l’IEC els premis de la VIII Olimpíada de Biologia de Catalunya

* L’Institut d’Estudis Catalans acull l’acte de cloenda de la commemoració dels cinc-cents anys de la Reforma protestant

* El tema «Revolució i utopia» centra la V Olimpíada de Filosofia de Catalunya

* L’IEC organitza diversos actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

* Més d’un centenar d’alumnes participen en el Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l’Alt Empordà


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa