Número 217
agost 2011

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Joana Maria Seguí i Enoch Albertí, nous membres de la Secció de Filosofia i Ciències Socials

El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans va acordar el 16 de febrer incorporar dos nous membres numeraris a la Secció de Filosofia i Ciències Socials, Joana Maria Seguí, catedràtica de geografia humana i vicerectora de Cultura i Projecció Social de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Enoch Albertí, catedràtic de dret constitucional a la Universitat de Barcelona (UB). 

Joana Maria Seguí (Ciutadella, 1956) és doctora en geografia i ha estat professora visitant del Departament de Geografia de la Universitat del Quebec a Montreal (2005-2006). És catedràtica de geografia humana de la UIB des del 2001, i vicerectora de Cultura i Projecció Social d’aquesta Universitat des del 2014, on dirigeix el grup de recerca Turisme, Mobilitat i Territori (GITMOT). Ha estat membre del comitè d’experts del Llibre verd: les Illes Balears en la societat de la informació i del coneixement (2002), elaborat pel Govern Balear. És autora de nombrosos articles en revistes acadèmiques de prestigi, com Environment and Planning B: Planning and Design o Cahiers de Géographie de l’Université du Quebec, i també de capítols de llibre, en editorials peninsulars, canadenques i europees, com «La Catalogne: un État-région en territoire européen», dins Le Monde dans tous ses États: Une approche géographique, o «Visions territorials de les Illes Balears», dins el Llibre blanc de les infraestructures de l’Euram. És coautora de Geografía de redes y sistemas de transporte (1991) i Geografía de los transportes (2004), i coeditora d’Implementing city and citizen friendly electric vehicles (2014) i Developing ‘Mobility 2.0’ systems and services (2015). Va ser diputada al Parlament de les Illes Balears (2003-2007).

Enoch Albertí (Vilafranca del Penedès, 1958) és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (UB, 1981), va ampliar estudis a la Universitat de Bielefeld (Alemanya, 1982-1984) i es va doctorar per la UB (1985). Ha estat professor visitant a l’European Law Research Center de la Harvard Law School (2003-2004), i des del 1992 és catedràtic de dret constitucional a la UB, on ha estat degà de la Facultat de Dret (2008-2016), i dirigeix el Grup d’Estudis Constitucionals i Europeus. És coautor del Manual de dret públic de Catalunya (1992) i Dret constitucional: Les comunitats autònomes (1997), i ha publicat nombrosos articles sobre organització territorial, constitució econòmica, drets fonamentals i integració europea en editorials i revistes espanyoles i estrangeres. Dirigeix la Revista Catalana de Dret Públic, de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. Ha elaborat informes i dictàmens jurídics per encàrrec d’institucions, com ara l’informe sobre la reforma de l’Estatut de Catalunya, juntament amb tres professors més, per encàrrec de l’Institut d’Estudis d’Autonòmics (2002-2003), i el dictamen sobre la proposta d’un pacte fiscal entre Catalunya i l’Estat (2012). Ha estat membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (2013). Ha rebut el Premi Nicolás Pérez Serrano per a tesis doctorals del Centre d’Estudis Constitucionals (1986); la Medalla de Plata Robert Schumann, a proposta de la Fundació Alfred Toepfer Stiftung d’Hamburg (1988), i la Medalla d’Honor al Mèrit de la Guàrdia Urbana, en la categoria d’argent, atorgada per l’Ajuntament de Barcelona (2013).

Notícies

* El nom de l’autor de Curial e Güelfa, desvelat

* El 8 de juny, eleccions a la Presidència de l’IEC

* L'IEC publica Joan Subias Galter (1897-1984): Dues vides i una guerra, de J. Nadal

* La Gramàtica, reconeguda amb una menció especial als Premis Ciutat de Barcelona 2016

* Joana Maria Seguí i Enoch Albertí, nous membres de la Secció de Filosofia i Ciències Socials

* Joan Nogué ingressa a l’IEC amb el discurs «El paisatge, entre el subjecte i l’objecte»

* Martí Domínguez es presenta com a membre de l’IEC amb el discurs «L’embolic de Darwin»

* S’estrena la Ruta Pompeu Fabra a Prada de Conflent

* Joan Veny, Medalla d’Or de les Illes Balears

* Albert Jané, Premi Especial del Jurat Martí Gasull i Roig per la construcció d’un imaginari col·lectiu infantil en català

* Martí Teixidó, guardonat amb el Premi d’Actuació Cívica

* El president de l’IEC i el delegat a Castelló assisteixen a la inauguració de MENADOR Espai Cultural

* Fabià Estapé, el geni provocador a qui li feia por anar amb tren

* La SCM lliura per primera vegada el Premi Emmy Noether

* Presentació a Girona del Compendium constitucionum generalium cathalonie, de Narcís de Sant Dionís, i signatura del conveni de col·laboració entre l’IEC i l’Institut d’Estudis Gironins


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa