Número 185
març 2014

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Més de trenta-un mil estudiants de secundària i batxillerat participen en la XIX Prova Cangur de Matemàtiques

Quatre mil alumnes de les Illes Balears, quatre mil tres-cents del País Valencià i més de vint-i-tres mil de Catalunya, Andorra i la Franja de Ponent, procedents de més de vuit-cents centres educatius, van participar el 20 de març en la XIX Prova Cangur de Matemàtiques. Es tracta d’una activitat de divulgació matemàtica que se celebra en diversos països d’Europa, Àsia i Amèrica —membres de l’associació Kangourou Sans Frontières— i té per objectiu fomentar el gust per les matemàtiques entre els joves. A Catalunya, la prova es va celebrar a 143 seus, entre les quals hi ha la Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

La prova s’adreça a estudiants d’entre tercer d’ESO i segon de batxillerat i consisteix a resoldre trenta problemes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. La prova s’ha de resoldre en una hora i quart, i els enunciats es preparen cada any en una reunió internacional de l’associació Kangorou Sans Frontières. En aquesta edició, a Catalunya, Andorra i la Franja de Ponent, s’han inscrit 23.283 joves. D’aquests, 8.321 són alumnes de tercer d’ESO; 7.112, de quart d’ESO; 4.819, de primer de batxillerat, i 3.031, de segon de batxillerat. En total, hi participen 626 centres escolars, i per primera vegada, en el cas de Catalunya, hi participen més de la meitat dels centres de secundària.

La prova la convoca, des del 1996, la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filial de l’IEC. La SCM és qui organitza la prova a Catalunya, Andorra i la Franja de Ponent; a les Illes Balears i al País Valencià, tot i que la prova se celebra sota els auspicis de la SCM, l’organització és a càrrec de la Societat Balear de Matemàtiques Xeix i la Societat Al-Khwarizmi, respectivament. En l’organització de la prova a Catalunya, Andorra i la Franja de Ponent, hi col·laboren el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les universitats catalanes i altres entitats cíviques. La Prova Cangur de Matemàtiques del 2014 rep subvencions de la Fundació Catalunya - La Pedrera i de la Fundació Privada Cellex.

 

 Recull de premsa


 

Notícies

* Rafael Patxot, cinquanta anys després

* La Societat Catalana de Sociolingüística, filial de l’IEC, celebra el quarantè aniversari de la seva fundació

* Quatre nous membres numeraris i tres de corresponents s’incorporen al Ple de l’Institut d’Estudis Catalans

* Una còpia facsímil feta sobre pergamí i il·lustrada a mà de l’Atles català, realitzat cap a l’any 1375, s'incorpora al Fons d'Art de l'IEC

* L’Institut d’Estudis Catalans tanca la seu de la plaça de Salvador Seguí, de Barcelona

* Catalunya perd posicions en la distribució autonòmica del finançament per càpita destinat a ciència i tecnologia

* Més de trenta-un mil estudiants de secundària i batxillerat participen en la XIX Prova Cangur de Matemàtiques

* Mor Modest Prats, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans

* La relació entre la neurociència i l’economia centra el primer debat del cicle Neurociència i Societat

* La periodista egípcia Nadia El-Awady i la biòloga Lynn Margulis, protagonistes de la commemoració del Dia Internacional de les Dones a l’IEC

* Salvador Giner, investit doctor honoris causa per la Universitat de Lleida

* L’historiador Jordi Casassas, nou president de l’Ateneu Barcelonès

* Jaume Reventós, nou director de l’IDIBELL


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa