Número 184
febrer 2014

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Es lliuren els premis de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya

Els vint-i-tres estudiants de segon de batxillerat catalans amb més coneixements de biologia van recollir el 21 de febrer els premis de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya. L’acte de lliurament dels premis, que va tenir lloc a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, va ser el colofó d’una jornada durant la qual els finalistes hauran visitat, al llarg de tot el dia, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i l’Institut de Ciències del Mar. A més, els sis primers classificats participaran en l’Olimpíada Espanyola de Biologia, que se celebrarà a Saragossa del 26 al 29 de març.

L’objectiu de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya, que enguany arriba a la quarta edició, és estimular i implicar els estudiants de batxillerat en el desenvolupament d’aquesta ciència. L’organització és a càrrec de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’IEC, i de diverses universitats, centres de recerca i altres entitats vinculades amb la biologia.

D’altra banda, el 7 de març se celebrarà, a dos quarts de cinc de la tarda, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, l’acte de lliurament de premis de les proves de la fase catalana de l’Olimpíada Internacional de Física, que es van fer el 7 de febrer. Els vint millors classificats de la fase catalana participaran en la fase espanyola de l’Olimpíada, que tindrà lloc a la Corunya del 4 al 7 d’abril.

Notícies

* Els mitjans de comunicació, al servei de la democràcia?

* Societat catalana 2013 s’endinsa en l’anàlisi dels moviments socials com a reacció a la situació econòmica i política actual

* Jordi Salas-Salvadó pronuncia el discurs de recepció com a membre de la Secció de Ciències Biològiques

* Els historiadors analitzen la Guerra de Successió a Catalunya i al conjunt dels Països Catalans

* Es reedita Costums sobre termenals, camins i aigües, publicat el 1921 per l’Oficina d’Estudis Jurídics de la Mancomunitat

* La Poesia completa de Rafael Caria, el primer membre alguerès de l’Institut, es presenta a l’IEC

* Es lliuren els premis de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya

* Es presenta el llibre Barcino II. Marques i terrisseries d’àmfores al Baix Llobregat

* Un congrés analitza a Cervera la realitat als territoris de parla catalana després dels decrets de Nova Planta


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa