Número 235
març 2019
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L'univers vivent d'Hildegarda de Bingen : perspectives filosòfiques
Georgina Rabassó

 

A cura de Georgina Rabassó

Aquest llibre, editat per l’Institut d’Estudis Catalans i la Diputació de Barcelona, és la primera obra en català sobre Hildegarda de Bingen. L’obra estudia la vessant científica i filosòfica de la concepció de l’univers que tenia l’autora alemanya, inspirada en les seves visions espirituals.

Rabassó analitza els paral·lelismes de la cosmologia de l’escriptora i compositora medieval amb la filosofia de la natura del segle xii. El volum evidencia que Hildegarda de Bingen va ser una pensadora en constant diàleg amb els esdeveniments del seu temps.

El llibre, Premi Rafael Patxot i Jubert 2017, vol fer palès el lloc que correspon a la benedictina en la tradició filosòfica i científica occidental. Actualment és difícil trobar el seu nom en els volums que s’editen sobre filosofia medieval; per això és cabdal que obres com aquesta esdevinguin noves referències en el seu àmbit. 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 

 

Els heteròpters de Catalunya - ICHN
 
 
L'univers vivent d'Hildegarda de Bingen : perspectives filosòfiques - Georgina Rabassó
 
 
Alimentació i nutrició a Catalunya: industrials, productors i científics - A cura de Jordi Salas-Salvadó, Montserrat Barbany i Abel Mariné
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa