Número 238
juny 2019

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Investigadors de tot el país es reuneixen en la XIX Jornada de Biologia Evolutiva

El divendres 28 de juny es va celebrar a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la XIX Jornada de Biologia Evolutiva, organitzada per la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’IEC. Durant l’acte es va entregar el XII Premi Antoni Prevosti de Biologia Evolutiva, que fomenta la recerca dels investigadors més joves i que enguany s’ha atorgat a Eduard Ocaña Pallarès, de l’Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC) de Barcelona. 

La Jornada de Biologia Evolutiva és una bona oportunitat anual perquè professionals d’aquest camp presentin els seus treballs i tinguin contactes que poden desembocar en noves col·laboracions. 

Aquest any els dos ponents convidats va ser Stefano Mona, de l’Institut de Systématique, Évolution, Biodiversité (SYEB, UMR 7205), de París, i Marc Martí-Renom, professor investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

Stefano Mona, que estudia com es poden explotar els marcadors genètics per a reconstruir la demografia de la població, va oferir la conferència titulada «Estructura de la població: fins a quin punt ens hem de preocupar?». Per la seva banda, Marc Martí-Renom va parlar sobre genòmica 3D.

 

XII Premi Antoni Prevosti 

Durant la Jornada es va fer entrega del XII Premi Antoni Prevosti de Biologia Evolutiva, que té per objectiu fomentar la participació i la discussió de la recerca dels joves investigadors, tant predoctorals com postdoctorals, en tots els camps de la biologia evolutiva. El Premi, instaurat l’any 2007, reconeix la millor comunicació de la jornada presentada per un jove investigador. 

Enguany, el guardó ha estat per a Eduard Ocaña Pallarès, de l’Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC) de Barcelona. El premi l’atorga la Secció de Biologia Evolutiva de la SCB a la millor presentació d’un investigador jove a la Jornada de Biologia Evolutiva. Ocaña és investigador predoctoral del grup Multicellgenome, liderat pel doctor Iñaki Ruiz Trillo.

Notícies

* El president de l’IEC, Joandomènec Ros, participa en un simposi mundial a Filadèlfia sobre el futur de les acadèmies científiques

* Jordi Faulí parla de la columna de doble gir helicoidal de Gaudí per a la Sagrada Família en la seva presentació com a membre numerari de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC

* L’IEC celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una jornada dedicada a la vinculació de la química amb qüestions ambientals

* Martina Camiade Boyer parla de la cooperació transfronterera en el seu discurs de recepció com a membre corresponent de la Secció de Filosofia i Ciències Socials

* L’IEC ret homenatge a Ramon Margalef en una sessió audiovisual en què es recorden les seves vivències més personals

* L’IEC acull la primera jornada Crida a l’enginy!, en commemoració del Dia de la Dona Enginyera

* La Societat Catalana de Biologia celebra a l’IEC la XXVI Jornada de Biologia Molecular

* L’evolució i les perspectives de l’economia catalana al segle XXI, a l’IEC

* La ICEA acosta a l’IEC els jardins mallorquins i la representació d’aquests espais en l’art

* Investigadors de tot el país es reuneixen en la XIX Jornada de Biologia Evolutiva

* L’IEC acull el II Congrés Internacional de Recerca en Comunicació

* L’IEC incorpora disset noves col·leccions especials al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya

* Fabra, records d’una alumna


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa