Número 195
febrer

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Es lliuren a l’IEC els premis de la V Olimpíada de Biologia de Catalunya

Mariona Colomer i Adam Teixidó, de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona, i Inés Martínez, del col·legi Claret de Barcelona, són els tres estudiants guanyadors de la medalla d’or de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya 2015, que es va lliurar el 20 de febrer a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. Els noms dels guardonats amb la medalla de plata i amb la de bronze es poden consultar en el web de l’Olimpíada. En l’edició d’enguany, que és la cinquena, van participar tres-cents vint estudiants de batxillerat catalans. Les proves van consistir en una part teòrica, que es va dur a terme el 7 de febrer, i una de pràctica, en què van participar els vint-i-un millor classificats, i que es va celebrar l’11 de febrer. L’Olimpíada té l’objectiu d’estimular i implicar els estudiants en la biologia a partir del coneixement de qüestions com la contaminació ambiental i el canvi climàtic, la biotecnologia, la conservació de la biodiversitat, i el diagnòstic i el tractament de les malalties, entre moltes altres.

Els sis estudiants més ben classificats podran participar en representació de Catalunya a la X Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), que se celebrarà a Lleó del 12 al 16 de març de 2015; els quatre millor classificats de l’OEB podran participar en la XXVI Olimpíada Internacional de Biologia, que se celebrarà a la ciutat d’Aarhus (Dinamarca) del 12 al 19 de juliol. A més, els quatre següents millor classificats de l’OEB tindran l’opció de participar en la IX Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), que es farà a El Salvador la primera setmana de setembre. Tots els alumnes participants en l’OEB també podran gaudir durant una setmana de formació per part d’un investigador en el centre de recerca del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que escullin.

L’organització de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya és a càrrec de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’IEC, juntament amb la major part de les universitats catalanes, el Centre de Documentació i Experimentació en Ciències, el Col•legi de Biòlegs de Catalunya, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, l’Oficina d’Organització de Proves d’Accés a la Universitat, el Seminari Permanent de Ciències Naturals i la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular.
 

Notícies

* Full de ruta per a la recerca a Catalunya

* Antoni M. Badia i Margarit, homenatjat a Palma

* Joan Veny, guardonat amb el 47è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

* Catalunya obté el 81,5 % dels ajuts atorgats a l’Estat espanyol per l’European Research Council

* Els científics insten el Parlament Europeu a aturar les retallades previstes en recerca i innovació

* Una exposició a Girona reconeix la tasca de Rafael Patxot, gran mecenes de la cultura catalana

* La ciència i la tecnologia de l’Exposició Internacional del 1929, el passat industrial de Sant Andreu i l’espiritisme, temes de tres nous itineraris científics per Barcelona

* Joandomènec Ros, rector de la Universitat Catalana d’Estiu 2015

* Miquel Puig i Raposo rep avui el IX Premi Societat Catalana d’Economia

* Ens humanitza o ens deshumanitza la tècnica?

* Es lliuren a l’IEC els premis de la V Olimpíada de Biologia de Catalunya

* Cent cinquanta alumnes participen en la fase catalana de l’Olimpíada Internacional de Física

* El comportament en relació amb la informació científica dels professors i els investigadors de les universitats catalanes s’estudia en una trobada a l’IEC

* La Casa de Velázquez obre una seu a Barcelona


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa