IEC Llengua - Secció Filològica
 

Notícies


14/12/2020

La Secció Filològica de l’IEC i l’Institut d’Estudis Aranesi, reunits per a intercanviar criteris sobre un model estàndard de llengua

El divendres 4 de desembre va tenir lloc, en format virtual, una reunió de treball del Consell de Govern de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) amb el Consell Permanent de l’Institut d’Estudis Aranesi - Acadèmia aranesa dera lengua occitana (IEA-AALO). La trobada va servir per a intercanviar criteris sobre un model estàndard de llengua.

De la Secció Filològica de l’IEC hi van participar M. Teresa Cabré (presidenta), Ramon Sistac (vicepresident), Mila Segarra (secretària) i Màrius Serra (tresorer). De l’IEA-AALO hi havia Jusèp Loís Sans (president), Angelina Cases (vicepresidenta), Ròsa Maria Salgueiro (secretària), Miquèu Segalàs (vocal), Jèp de Montoya (president de la Seccion Aranesa), Joan Salas-Lostau (president de la Seccion Estandard), Patrici Pojada (secretari de la Seccion Estandard i membre de l’IEC) i Florian Vernet.

M. Teresa Cabré va subratllar que la cooperació entre ambdues institucions pot ser molt fructífera: «Sobretot perquè tots dos compartim una preocupació, que és que sense la fixació d’una norma basada en un estàndard és molt difícil que una llengua tingui una unitat».
 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Fundació la Caixa