IEC Llengua - Secció Filològica
 

Notícies


14/10/2019

La Secció Filològica de l’IEC publica en línia la Bibliografia de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC)

Ja es pot consultar al web de «Llengua» de l’Institut d’Estudis Catalans la Bibliografia de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC). La publicació en línia de la Bibliografia de la GIEC obeeix al compromís expressat en la GIEC de proporcionar una relació representativa de la producció bibliogràfica sobre gramàtica catalana d’ençà de la fixació de la normativa gramatical del català al començament del segle XX fins al 2016, data de la publicació de la GIEC, i mentre aquesta obra no sigui accessible en línia.

Aquesta bibliografia no és pròpiament la llista de referències bibliogràfiques utilitzades en la GIEC i no pretén ser tampoc una relació exhaustiva, crítica i sistemàtica dels estudis existents sobre la matèria. És essencialment un complement documental de la GIEC, que serveix per a contextualitzar aquesta obra normativa en el marc d’aquests estudis. I, alhora, és un instrument que es posa a disposició de tothom que tingui interès a ampliar i aprofundir el coneixement de la llengua o que conreï la recerca i els estudis lingüístics sobre el català.
 
El repertori bibliogràfic presenta prop de 3.500 entrades bibliogràfiques entre les obres referides al català i les obres de referència principals d’altres llengües romàniques, que es presenten en apartats diferents. Així mateix, proporciona la llista de prop de 300 fonts que han servit per a elaborar la part de la bibliografia referida al català.
 
Atès el seu caràcter revisable, es preveu la possibilitat de modificar i actualitzar quan calgui aquesta bibliografia i la de tenir en compte els suggeriments que s’adrecin a l’Oficina de Gramàtica (oficines.gramatica@iec.cat).

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Fundació la Caixa