IEC Llengua - Secció Filològica
 

Notícies


17/12/2018

L’Any Pompeu Fabra clou amb un acte al Teatre Nacional de Catalunya

El 17 de desembre es va cloure l’Any Pompeu Fabra al Teatre Nacional de Catalunya. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va presidir aquest acte, acompanyat de la consellera de Cultura, Laura Borràs; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el comissari de l’Any Pompeu Fabra, Jordi Ginebra. També hi van assistir Joandomènec Ros, president de l’IEC i Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’IEC.

El president de la Generalitat va remarcar que l'Any Fabra havia estat "l'oportunitat de descobrir una personalitat immensa", una de les que més l'han "atret" de la història del país, confessava. Laura Borràs també va evocar la figura del personatge afirmant que un dels objectius ha estat "treure Fabra de l'acadèmia i acostar-lo al carrer, mostrar la seva faceta cívica, que possiblement havia quedat a l'ombra de la seva gran feina com a gramàtic".

Durant tot el 2018 s’han programat més de 700 actes en memòria del lingüista i gramàtic català més il·lustre i el seu llegat, en motiu dels 150 anys del seu naixement i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. Durant l’any l’IEC ha publicat el darrer volum de l’Obra completa de Fabra i ha presentat un portal web amb l’Obra completa digitalitzada (en col·laboració amb la Càtedra Pompeu Fabra i el departament de Cultura de la Generalitat); ha elaborat l’exposició «Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans», que posa a l’abast del públic una mostra dels materials i dels documents del seu arxiu; ha organitzat el Simposi Pompeu Fabra, i ha col·laborat en l’elaboració d’un còmic dedicat al gramàtic català, entre d’altres activitats científiques i acadèmiques.

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Fundació la Caixa