IEC Llengua - Secció Filològica
 

Notícies


28/02/2018

L’IEC ret homenatge a Xavier Carbó i Maymí en el centenari de la seva mort

L'1 de març l’IEC va retre homenatge al poeta, filòleg i etnògraf Xavier Carbó i Maymí (Cassà de la Selva, 1893-1918), amb motiu del centenari de la seva mort i en reconeixement de la seva contribució al Diccionari general de la llengua catalana.

 

El passat 1 de març la Sala Prat de la Riba de l’IEC va acollir l’acte d’homenatge al poeta, filòleg i etnògraf Xavier Carbó i Maymí (Cassà de la Selva, 1893-1918) amb motiu del centenari de la seva mort i en reconeixement a la seva contribució en el Diccionari general de la llengua catalana.

L’acte, que s’emmarca dins l’Any Fabra, va comptar amb les intervencions de Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Martí Vallès, alcalde de Cassà de la Selva, i Joan Naspleda, delegat episcopal per al Patrimoni Cultural del Bisbat de Girona.

Hi va haver els parlaments de Xavier Carbó, familiar de l’homenatjat: «La biografia»; Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’IEC: «La correspondència amb Carles Riba i els clàssics»; Joan Veny, membre de l’IEC, «La llengua», i Joaquim Nadal, historiador, «Xavier Carbó i Pompeu Fabra».

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Fundació la Caixa