IEC Llengua - Secció Filològica
 

Notícies


07/11/2016

M. Teresa Cabré: «La fortalesa interna de la llengua catalana només l’aconseguirem si tenim una llengua compartida»

«Una llengua consolidada és una llengua unificada, que representa la diversitat lingüística i que és útil per a totes les situacions comunicatives, i la fortalesa interna només l’aconseguirem si tenim una llengua compartida.» Així s’adreçava la presidenta de la Secció Filològica, M. Teresa Cabré, als responsables de les organitzacions administratives, acadèmiques i editorials de tot el territori català en la sessió de presentació de la Gramàtica de la llengua catalana i l’Ortografia catalana que va tenir lloc a l’Institut el 3 de novembre i que va ser presidit per Joandomènec Ros, president de l’IEC.

L’objectiu de la sessió, tal com va recalcar Cabré, era presentar-los les obres i explicar-los-les abans que vegin la llum, i demanar-los que en vehiculin el contingut «a les classes, en les polítiques, en les orientacions per als correctors, a través de la correcció i de la traducció i, en definitiva, de tots aquells productes que transmeten un model de llengua».

A continuació, Gemma Rigau, presidenta de la Comissió de Gramàtica, i Manuel Pérez Saldanya, director de l’Oficina de Gramàtica, van presentar la Gramàtica; mentre que Vicent Pitarch, coordinador del grup de treball de l’Ortografia, i Mila Segarra, membre del mateix grup, van ser els encarregats de presentar l’Ortografia catalana.

L’endemà, 4 de novembre, es va celebrar a l’Ateneu Barcelonès una sessió de presentació de totes dues obres específica per als tècnics lingüístics de la Generalitat de Catalunya, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística, en què van participar M. Teresa Cabré, Mila Segarra i Manuel Pérez Saldanya. D’altra banda, la Direcció General de Política Lingüística ha programat, per al propvinent 11 de novembre, una altra sessió per als tècnics lingüístics.

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa