Presentació - Cartes - Índex - Crèdits
 

 

1018A Wensceslau Coll

[Barcelona,] 19 de setembre de 1946

Benvolgut Sr. Coll:1
    Crec convenient d’advertir el Sr. Estelrich que aquests plecs són tirats d’una manera desastrosa. No solament la lletra és vella (trencada etc.) sinó bruta; moltes lletres, i sobretot signes de puntuació (tan importants en un índex com aquest), queden marcades a penes o absents. Això ja feia difícil la correcció de les proves; ara un no acaba de determinar mai si es tracta d’una errada o d’un defecte de tiratge.
    Em queden per revisar dos plecs. Seré fora fins a dilluns; dimecres passaré amb els dos plecs revisats i miraré si parlo amb el Sr. Estelrich.
    El saluda, seu afm.

C. Riba


  Carta.  Biblioteca de Catalunya, Fons Joan Estelrich.

  1. Wensceslau Coll és un col·laborador de la Fundació Bernat Metge. Per la correspondència de què disposem —bàsicament notes curtes—, escriu a Riba per ordre de Joan Estelrich o altri perquè li telefoni, per tal de concertar una entrevista o perquè «activi tot lo mes possible el Plutarc que té entre mans á fí de que es pugui enviar a la impremta ben aviat» (6 de febrer de 1946), o que «vulgui fer el favor d’activar la fé d’errades del volum de la Bíblia» (8 de febrer de 1946), etc. Tanmateix, propera a la data de la carta, no conec cap nota que ajudi a identificar el text que Riba corregeix, probablement grec, pel que diu sobre els «signes de puntuació (tan importants en un índex com aquest)». És l’unica carta adreçada a aquest destinatari.


 

 

 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal