Inici Contacte Subscripció Data: 07/10/2004 Butlletí núm. 21

Recomaneu el Butlletí


 

Avui destaquem...
 
Joana Barceló, Josep Laporte, Salvador Alegret i Josep Miquel Vidal contemplen la mostra de publicacions al pati de l'IEC.

Laporte destaca els vincles històrics entre l'IEC i l'Institut Menorquí d'Estudis durant la inauguració de les primeres Jornades Menorquines a Barcelona

 

L'Institut d'Estudis Catalans ha celebrat aquesta setmana les primeres Jornades Menorquines a Barcelona, organitzades per l'IEC i l'Institut Menorquí d'Estudis (IME). El dilluns dia 4 d'octubre, Josep Laporte va presidir l'acte inaugural acompanyat per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Joana Barceló. També van ser-hi presents Josep Miquel Vidal, coordinador científic de l'IME i Salvador Alegret, secretari general de l'IEC.

Les Jornades, clausurades el dijous 7 d'octubre, han tingut  com a eixos vertebradors els deu anys de Menorca Reserva de Biosfera, nomenament que concedí la UNESCO a Menorca pels seus mèrits medioambientals, i el vint-i-cinquè aniversari de l’Enciclopèdia de Menorca, una obra que va néixer amb la intenció de recollir rigorosament i divulgar tots els coneixements sobre l’illa de Menorca.

En el seu parlament, Josep Laporte va destacar els vincles que uneixen l'IEC amb les Illes Balears i la col·laboració amb les institucions illenques al llarg dels últims anys, sobretot amb l'Institut Menroquí d'Estudis. Per la seva part, Joana Barceló va tenir paraules d'agraïment per a l'IEC i va desitjar que la col·laboració entre l'acadèmia catalana i l'Institut Menorquí d'Estudis tingui continuitat en un futur a través de l'organització de Jornades anuals.

Al llarg de tota la setmana l’Espai Mallorca ha acollit dues exposicions, una de referida a l’Enciclopèdia de Menorca i una altra, a Menorca Reserva de Biosfera. Dins d’aquest marc, també es va dur a terme el mateix dia 5, la presentació del tom XVI, dedicat a la història de l’art, de l’Enciclopèdia de Menorca, i dimecres dia 6 i dijous dia 7, es farà un cicle de quatre conferències relacionades amb els dos eixos vertebradors de les Jornades.

Podeu consultar el programa complet de les Jornades.
 

Junta directiva actual de l'IEC, encapçalada per Josep Laporte

Signatura del conveni de
col·laboració entre l'Institut d'Estudis Catalans i les Universitats de València, Alacant i Jaume I per l'IIFV


El proper dia 15 d'octubre, l'IEC firmarà un conveni juntament amb les Universitats de València, Alacant i Jaume I per a l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) amb l'objectiu d'intercanviar informació referent a la normativització de la llengua i la realització conjunta de programes científics.

Aquest compromís de col·laboració determina que les entitats involucrades mantindran sempre l'autonomia d'organització interna, pressupostària i administrativa així com la constitució d'una comissió mixta per fer seguiment i avaluació dels projectes que es duguin a terme.

El conveni serà vàlid per quatre anys, després dels quals serà prorrogat automàticament per períodes iguals si hi ha acord de totes les parts.

La signatura de l'acord tindrà lloc el proper divendres 15 d'octubre al Saló Multimedia de l'edifici del Rectorat de la Universitat d'Alacant, aprofitant la celebració de les Jornades de la Secció Filològica en aquesta ciutat valenciana.