Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Finestra oberta

Conferències i activitats acadèmiques

 

La biòloga Lynn Margulis pronuncia una conferència sobre l'evolució del escarabats

Lynn Margulis va cloure el cicle «Conferències magistrals del curs 2006-2007»
Foto: Montse Catalan

Lynn Margulis, biòloga de la Universitat de Massachusetts a Amherst, membre de la Societat Catalana de Biologia, filial de l'IEC, i de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels EUA, va pronunciar, el 13 de juny passat, una conferència sobre l'evolució dels escarabats titulada «Una irrefrenable pasión por los escarabajos: 3.500 millones de años de evolución», en el marc del cicle «Conferències magistrals del curs 2006-2007».

La sessió va tenir lloc a la Sala Pere i Joan Coromines de l'IEC i va servir com a cloenda de les conferències magistrals d'aquest curs, que s'han emmarcat dins el programa d’actuacions de l’Institut per a difondre la ciència entre els ciutadans.

Resum de la conferència:

Currículum de Lynn Margulis:

 

Nova edició de la Gramàtica històrica catalana de Francesc de B. Moll

D'esquerra a dreta: Joan Martí i Castell, August Bover i Antoni Ferrando
Foto: Montse Catalan

La Sala Prat de la Riba va ser el lloc escollit per a presentar la nova edició de la Gramàtica històrica catalana, obra del lingüista i membre de l'IEC Francesc de B. Moll. L'acte va ser presidit per August Bover, president de la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l'IEC. Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l'IEC, va presentar l'obra, i a l'acte també hi va intervenir Antoni Ferrando, membre de la Secció Filològica i director de la col·lecció «Biblioteca Lingüística Catalana», de la Universitat de València.

Dossier de premsa:

 

El diagnòstic in vitro, a l'IEC

D'esquerra a dreta: Adolfo Gallego, Àngels Díez, Francisco Javier Gella i Xavier Fuentes
Foto: IEC

El 13 de juny passat va tenir lloc a l'Institut d'Estudis Catalans la jornada «La recerca en l'àmbit del diagnòstic in vitro a Catalunya», organitzada per l'Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic. L'objectiu de la jornada va ser debatre l'estat actual i les expectatives de la recerca relacionada amb les ciències de laboratori clínic produïda en els sectors universitari, industrial i del laboratori clínic catalans.

«La recerca en l'àmbit del diagnòstic in vitro a Catalunya», de Xavier Fuentes Arderiu,
president de l'Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic:

 

Properes activitats

L’IEC serà la seu d’una conferència biomèdica internacional sobre inflamació i malaltia crònica

L’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona i la Fundació BBVA conviden aquesta setmana quinze investigadors internacionals a discutir les noves evidències científiques que associen la inflamació crònica a una llarga llista de malalties. El càncer i la diabetis han estat les últimes d'afegir-s’hi.

Quinze dels millors especialistes internacionals en aquest àmbit es reuniran del 25 al 27 de juny amb motiu de la conferència «Inflammation and chronic disease», que se celebrarà a l’Institut d’Estudis Catalans. Aquesta conferència científica s'emmarca dins el cicle «Barcelona BioMed Conferences», organitzat per l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i la Fundació BBVA.

Nota de premsa (IRB):