Número 225
març 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’IEC commemora del Dia Internacional de les Dones

L'Institut d'Estudis Catalans va acollir, el 6 de març, el concert de Lídia Pujol Polorum Regina. La dona com a referent de la llibertat, que s’emmarca dins els actes que l’Academia Europaea va organitzar amb motiu de la Setmana de les Dones 2018, «Dona, ciència i cultura: una connexió simbiòtica».

El repertori escollit va ser una trobada entre cultura i art, entre peculiaritats locals i universals, entre l’individu i la comunitat, i es va dedicar un record especial a la cantant i compositora Cecilia, que va posar fi a les idees preconcebudes sobre el paper de les dones en la societat del seu moment.

 

 

D'altra banda, en el marc del Dia Internacional de les Dones, Pilar Gonzàlez, membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC, va pronunciar, dins la sessió plenària de l’IEC del dia 8 de març, la conferència «Dones científiques, passió i coratge».
 

Es lliuren els premis de la Societat Catalana de Física

El 9 de març es van lliurar, a l’Institut d’Estudis Catalans, els premis de fotografia sobre física, de treballs de recerca en física (TREC) i de la fase catalana de l’Olimpíada de Física.

Al concurs de fotografia, que celebrava la quarta edició, s’hi van presentar una cinquantena d’instantànies d’estudiants de batxillerat. Pel que fa als TREC, que arribaven a la quinzena edició, s’hi van presentar una seixantena de treballs d’estudiants de segon de secundària. 

L’objectiu de la fase catalana de l’Olimpíada de Física és escollir els vint-i-un participants catalans que participen en la fase espanyola, d’on surten els participants en les fases internacional i iberoamericana. Enguany hi han participat més de dos-cents estudiants de més de setanta centres de tot Catalunya. El guanyador absolut ha estat David Carrillo, de l’Escola IPSI de Barcelona.

L’IEC acull la presentació del llibre d’estil de La Vanguardia

El llibre d’estil de La Vanguardia, amb les normes de redacció i lingüístiques de l’edició catalana del diari, es va presentar el 20 de març a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. Magí Camps, redactor en cap d’Edició de La Vanguardia i membre de l’IEC, ha estat el coordinador de l’obra i l’encarregat de presentar-la en un acte en què també van intervenir la presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, Teresa Cabré; el director de La Vanguardia, Màrius Carol, i l’escriptor Quim Monzó, que n’ha estat assessor.

Notícies

* Una mirada transversal a l’alimentació

* L'Institut d'Estudis Catalans ret homenatge a Pere Verdaguer

* Es presenta la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua

* Es presenta el llibre Els cereals i el pa en els països de llengua catalana a la baixa edat mitjana

* Més de cent deu mil alumnes catalans van participar en la Prova Cangur de Matemàtiques 2018

* L'IEC signa un conveni de col·laboració amb l’Associació Cultural del Matarranya

* Rafael de la Torre Boronat fa donació del seu fons a l’Institut d’Estudis Catalans

* L’IEC commemora del Dia Internacional de les Dones

* Es lliuren els premis de la Societat Catalana de Física

* L’IEC acull la presentació del llibre d’estil de La Vanguardia


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal