Número 251
novembre 2020
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Tot el que pugui convenir a les demandes d'aquesta terra
Joandomènec Ros

 

Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans durant dos mandats (2013-2021) explica algunes de les activitats de l’IEC, la màxima institució acadèmica dels Països Catalans, en comenta algunes publicacions i glossa la vida i/o l’obra d’alguns dels seus membres, entre altres científics i intel·lectuals que mereixen ser recordats.

El lector no trobarà aquí la història de l’Institut (hi ha magnífiques aportacions que l’han desgranada), però sí una mínima pinzellada. Tampoc no s’hi fa una anàlisi exhaustiva de les activitats de l’IEC en tots els àmbits de la ciència i les humanitats: per a això es poden consultar les Memòries anuals, accessibles des del seu web (https://www.iec.cat), un aparador actiu de tot allò que fa l’IEC i de tots els recursos, principalment lingüístics, que posa a l’abast de la societat. Però s’hi espigolen algunes produccions de l’Institut, potser les més properes al ciutadà mitjà.

L’aproximació a aquestes activitats de l’Institut d’Estudis Catalans vol ser menys rígida, més amable que una història formal o que unes memòries anuals, amb l’objectiu de contribuir a donar a conèixer l’IEC a un públic general que ho ignora gairebé tot d’aquesta acadèmia sàvia catalana o només sap que, com a acadèmia de la llengua, s’ocupa del nostre idioma.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Tot el que pugui convenir a les demandes d'aquesta terra - Joandomènec Ros
 
 
Cent anys de la Societat Catalana de Biologia, la primera societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans - Josep M. Camarasa i Oriol Casassas
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa