Número 249
setembre 2020
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Diccionari d’economistes catalans
Eduard Arruga i Valeri (director)

 
El propòsit d’aquesta obra és donar a conèixer la continuïtat dels estudis i els treballs relacionats amb l’economia —en sentit ampli— als països de llengua i cultura catalanes al llarg del temps. No pretén, però, ser exhaustiva, ja que d’economia també n’han parlat i escrit molts autors, provinents o especialistes d’altres camps del saber, però que han tractat la nostra ciència, perquè l’economia és al centre de les preocupacions humanes. 
 
Els 310 autors ressenyats estan ordenats alfabèticament i tenen en comú el fet d’haver tractat i escrit d’economia —en sentit ampli— en diverses etapes de la nostra història col·lectiva. Des del punt de vista geogràfic, considerem catalanes totes aquelles persones que han nascut o treballat (durant un temps adequat) en terres del nostre comú patrimoni lingüístic i cultural. Des del punt de vista temporal, la limitació és cap endavant, no cap enrere. No ens veiem en cor de tractar autors vius, que coneixem: alguns en la maduresa intel·lectual, d’altres encara començant. No ens podríem permetre tractar-ne alguns i oblidar-ne d’altres. Potser còmodament hem agafat només economistes amb l’obra ja completa. 
 
Tractem els autors segons la importància que els donem, sempre mirant d’evitar la mirada subjectiva. L’obra conté breus ressenyes biobibliogràfiques, textos amb un tractament estàndard quant a l’extensió i articles monogràfics més extensos per als autors que es poden considerar centrals (n’hi ha pocs casos). En tot cas, sempre hem procurat respectar el tractament que cada redactor fa de l’autor ressenyat, sense més esmenes que les derivades d’una presentació suficientment homogènia.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Diccionari d’economistes catalans - Eduard Arruga i Valeri (director)
 
 
Ciutats mediterrànies: l’espai i el territori = Mediterranean towns: space and territory - Flocel Sabaté (editor)
 
 
Atles lingüístic del domini català. Cròniques del treball de camp - Joan Veny i Lídia Pons (dir.). Edició a cura de Lídia Pons i Griera
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa