Número 234
gener 2019
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletÝ  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Els sistemes naturals del delta del Llobregat
Instituciˇ Catalana d'Hist˛ria Natural

 

A cura de Josep Germain i Otzet i Joan Pino i Vilalta

Aquest llibre, editat per la Institució Catalana d’Història Natural, reuneix vint-i-tres articles de cinquanta-set autors i fa una anàlisi del funcionament general i la dinàmica recent del delta del Llobregat, aprofundeix en l’estudi dels principals grups biològics que s’hi troben, fa una avaluació de l’estat de conservació del delta i presenta diverses propostes per millorar-lo, i també inclou una revisió històrica de l’activitat naturalista que hi ha tingut lloc.

Aquest treball esdevé especialment útil en un moment en què el creixement urbanístic i les infraestructures amenacen la pervivència del delta del Llobregat i urgeix establir de manera definitiva un model de gestió d’aquest espai respectuós amb els seus valors naturals i amb els serveis ecològics i culturals que pot oferir al conjunt de la societat.

El delta del Llobregat és la tercera zona humida més important de Catalunya després del delta de l’Ebre i dels aiguamolls de l’Empordà, però fins ara no ha comptat amb una obra de referència sobre els seus sistemes naturals. La publicació Els sistemes naturals del delta del Llobregat pretén emplenar aquest buit.

 

 

Piula aquesta notÝcia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Els sistemes naturals del delta del Llobregat - Instituciˇ Catalana d'Hist˛ria Natural
 
 
Paisatges desprÚs de la batalla: geografies de la crisi immobiliÓria - Societat Catalana de Geografia
 
 
VigŔncia, transmissiˇ i transformaciˇ de les tradicions orals - Grup d'Estudis EtnopoŔtics. Societat Catalana de Llengua i Literatura
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa