Número 215
desembre 2016
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Quaderns Agraris. Núm. 41
Institució Catalana d’Estudis Agraris

 

El número de desembre de la revista de la Institució Catalana d’Estudis Agraris, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, comença amb un article sobre l’enginyeria genòmica i la millora genètica de les plantes cultivades, que ha permès les societats humanes obtenir suficient quantitat d’aliments de qualitat al llarg de la història. Els autors, Josep M. Casacuberta i Fabien Nogué, també analitzen l’interès de les últimes tècniques utilitzades i la seva regulació a la Unió Europea.

En el segon article de la revista, Xavier Flotats fa una revisió de treballs de recerca i desenvolupament sobre gestió i tractament de dejeccions ramaderes fets per un grup de recerca des de mitjan anys noranta amb un enfocament orientat a trobar solucions. El treball conclou que les dejeccions són un subproducte de la producció animal i no un residu, que és possible la recuperació de nutrients per a substituir fertilitzants minerals i que la digestió anaeròbia és un procés clau en qualsevol estratègia tecnològica sostenible.

A continuació, M. Mercè Compte-Barceló parla de la vida del cultivador de clavells Josep Ferrer i Guàrdia, fill gran d’uns agricultors d’Alella, i del periple de les seves vivències professionals, entre les quals destaca el viatge des d’Alella fins a Austràlia, on triomfa com a agricultor especialitzat i on és honorat amb una medalla d’or que li entrega el mateix ministre d’Agricultura d’Austràlia.

Per acabar, la secció Agrofòrum publica els articles «Xylella fastidiosa, avís fitosanitari d’una nova malaltia a Europa per a les oliveres i la planta ornamental», d’Isabel Pujadas i Trinidad Plaza, i «Qualimac: vint anys vetllant per la qualitat de les primeres matèries per a l’alimentació animal», de Jordi Forés-Piquer.

Podeu consultar tots els continguts en línia en aquest enllaç.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Treballs de Sociolingüística Catalana Núm. 26: «Les llengües en les tecnologies de la informació i la comunicació» - Societat Catalana de Sociolingüística
 
 
Quaderns Agraris. Núm. 41 - Institució Catalana d’Estudis Agraris
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa