Número 213
octubre 2016
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Hisṭria de la matemàtica: Grècia I
Josep Pla i Carrera

 

En la matemàtica, a diferència de les ciències positives, els resultats establerts en el passat gairebé mai no esdevenen obsolets. Ben al contrari, són un camp adobat per a idees, problemes, conjectures, demostracions, suggeriments, etc. de nou encuny. La matemàtica és, d’alguna manera, una disciplina històrica ―o una disciplina amb història. Però aquest fet s’ha oblidat massa sovint, tant en el col·lectiu cultural català com en els centres docents.

Aquest volum ―el primer dels tres dedicats a la història de la matemàtica grega― forma part, juntament amb el volum de matemàtica egípcia i mesopotàmica també publicat, del projecte del matemàtic Josep Pla i Carrera, professor emèrit de la Universitat de Barcelona, d’escriure, en català, una Història de la matemàtica. Resultats contextos i textos.

Història de la matemàtica: Grècia I cobreix el període que va de Tales i Pitàgores a Plató i Aristòtil. Conté quatre capítols amb una contextualització històrica i filosòfica de l’època, i tres apèndixs amb les traduccions de més d’un centenar de textos, els més extensos dels quals són el Tractat de les lúnules d’Hipòcrates de Quios i el text aritmètic contingut en La República de Plató.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Hisṭria de la matemàtica: Grècia I - Josep Pla i Carrera
 
 
Terminàlia Núm. 13 - Societat Catalana de Terminologia
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa