Número 196
marÁ 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletŪ  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

HistÚria de la Medicina Catalana (I)
Jacint Corbella

 

Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, 2014

Jacint Corbella, membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, enceta amb aquest volum una obra sobre la història de la medicina a Catalunya. El llibre abraça tres èpoques: l’antiguitat, l’edat mitjana, l’època moderna (1500-1760) i els anys del Col·legi de Cirurgia (1760-1843).

La història de la medicina catalana, afirma l’autor, és una història molt llarga, perquè el país és antic. Hi ha restes arqueològiques importants de fa més de dos mil anys. De fet, el seu estudi parteix de molt abans, del que revelen les restes òssies trobades de temps molt antics, que permeten extreure conclusions de les pràctiques mèdiques, com les trepanacions cranials o les mutilacions dentàries. Des d’aleshores fins al final del volum, que es clou amb un seguit de capítols sobre els anys del Col·legi de Cirurgia, Corbella ofereix una anàlisi exhaustiva sobre qüestions com les institucions acadèmiques, les patologies i l’exercici de la professió sanitària, entre d’altres, i sempre d’acord amb el context històric del país.

 

 

Piula aquesta notŪcia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Catŗleg histÚric general de la premsa en catalŗ I. L'eclosiů de periÚdics, 1641-1989 - Jaume Guillamet i Marcel Mauri (ed.)
 
 
HistÚria de la Medicina Catalana (I) - Jacint Corbella
 
 
Saviesa i compromŪs. Nou entrevistes a Josep Massot i Muntaner - Societat Catalana de Llengua i Literatura
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa