Número 188
juny 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletÝ  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

El cÓlcul de la vida
AndrÚs Moya

 

L’obra d’Andrés Moya, doctor en biologia i filosofia i catedràtic de genètica a la Universitat de València, tracta de la biologia i de les aproximacions teòriques a aquesta ciència. Però les aproximacions no són quantitatives, i no pretenen modelitzar els fenòmens biològics des de les matemàtiques, que han servit per al desenvolupament de models en altres ciències. L’objectiu d’aquest assaig és reflexionar sobre el llenguatge formal més adequat per a la descripció i l’explicació biològiques. I aquest llenguatge, segons l’autor, ha de ser qualitatiu, pròxim a la lògica i a la computació.

El llibre s’estructura en tres parts. En la primera l’autor se centra en els antecedents rellevants de la biologia per a configurar-ne el pensament teòric actual; en la segona, tracta de demostrar que la computació és el llenguatge formal més adequat per a la teorització biològica, i en la tercera, reflexiona sobre les relacions entre la computació i la biologia, concretament, en el cas de la cèŀlula i l’evolució, i cap a on s’encamina la recerca biològica en aquests camps.

Editada per l’Institut d’Estudis Catalans i Publicacions de la Universitat de València, l’obra pretén mostrar que la biologia actual està més a prop que mai de la realització del somni de Goethe en què les tradicions analítiques i sintètiques convergeixen per a poder comprendre l’organisme viu en la seva totalitat.

 

 

Piula aquesta notÝcia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Ments abstractes - Fotografies de Francesc Creixell i Fernando Rascˇn
 
 
El cÓlcul de la vida - AndrÚs Moya
 
 
Llengua & Literatura, n˙m. 24 - Societat Catalana de Llengua Literatura
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa