Número 187
maig 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Obra numismātica esparsa. V. Ulterior, romā i varis. Gloses i textos biogrāfics. Bibliografia
Leandre Villaronga

 

La Societat Catalana d’Estudis Numismàtics (SCEN) clou, amb aquest volum, un projecte iniciat el 2008 que ha recollit en cinc volums l’obra esparsa de Leandre Villaronga. Aquest, doncs, és el cinquè i últim volum de la coŀlecció, i conté els apartats temàtics corresponents, però també un conjunt de textos complementaris que, tal com explica Miquel Crusafont, president de la SCEN i autor de la nota editorial amb què s’obre el llibre, «ajuden a complir amb el desig de difusió, accessibilitat i millor coneixement de l’obra de Leandre Villaronga».

El volum inclou una selecció de les 848 recensions bibliogràfiques realitzades per Villaronga, un camp de recerca que va treballar especialment. D’altra banda, s’hi ha introduït un apartat de caràcter biogràfic que comprèn des d’un text autobiogràfic fins a diverses aproximacions a la seva obra i a la seva vida, textos que ja s’han publicat a Acta Numismàtica, però que segons els curadors de l’obra, completen «perfectament aquesta aproximació a l’obra de l’investigador».

Finalment, s’hi ha incorporat una bibliografia de Villaronga actualitzada i de més abast que la que va fer Anna M. Balaguer per al volum d’homenatge a l’autor i que es va publicar a Acta Numismàtica, atès que es tancava l’any 1993 i en els vint anys que van seguir, Villaronga va continuar publicant obra nova, tant en forma de llibres com d’articles.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Cartes a un jove científic - Edward O. Wilson
 
 
Enclavaments lingüístics i comunitats locals. El catalā a Sardenya, al Carxe i entre els gitanos catalans -
 
 
Obra numismātica esparsa. V. Ulterior, romā i varis. Gloses i textos biogrāfics. Bibliografia - Leandre Villaronga
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa