Número 180
octubre 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Ager Tarraconensis 5. Actes del Simposi internacional
Marta Prevosti, Jordi López i Josep Guitart (ed.)

 

Institut d’Estudis Catalans i Institut Català d’Arqueologia Clàssica

Aquesta obra recull vint-i-vuit comunicacions presentades en el simposi internacional L’ager Tarraconensis. Paisatge, poblament, cultura material i història, celebrat a Tarragona el 27 i 28 d’octubre de 2010, de les quals s’extreuen reflexions i coneixements nous sobre el conjunt de l’espai de la ciutat romana, del paisatge, tractat com un sistema. Les aportacions se centren en l’evolució del paisatge al Camp de Tarragona i en altres regions del món romà, en la varietat de les primeres estratègies de control romà del territori, en les tipologies i l’evolució dels establiments, en aspectes econòmics i en la dinàmica del poblament, sense faltar-hi alguna aportació de l’epigrafia.

Els articles fan referència molt especialment al territori de Tarraco, tot i que hi ha nombroses comparacions amb altres territoris de l’àrea catalana i saguntina i també d’altres províncies romanes, com Lusitània, les Gàl·lies i la República Transpadana. Entre els resultats més suggeridors de les comunicacions, hi ha la constatació de la similitud en els models de romanització del territori en les diferents àrees d’àmbit català i valencià, que contrasten significativament amb els models de territoris d’Andalusia, França i Portugal.

L’Institut d’Estudis Catalans i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica fan, amb l’edició de les actes d’aquest simposi, un pas més en l’explotació científica i cultural dels resultats del projecte, iniciat l’any 2005.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
La filosofia grega: de Tales a Plató Traducció d'Harold Roig - John Burnet
 
 
L'abrupta llengua. Mercè Rodoreda, una poeta a l'exili - Jordi Julià
 
 
Ager Tarraconensis 5. Actes del Simposi internacional - Marta Prevosti, Jordi López i Josep Guitart (ed.)
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa