Número 270
juliol 2022

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

La presidenta Cabré presenta les actuacions del primer semestre del 2022 al Ple de l'IEC

En el Ple de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) del passat 6 de juliol, la presidenta de la institució, Teresa Cabré, va exposar el pla d’actuació del primer semestre del 2022. La iniciativa s’inscriu en la voluntat d’assolir la màxima transparència, que és un dels aspectes que inclou el programa de l’actual Equip de Govern, que al setembre complirà el primer any de mandat.

La presidenta va fer referència a cincs àmbits: organització i funcionament de l’IEC, pressupostos, documents estratègics i criteris, relacions institucionals i celebracions rellevants. En cada àmbit va detallar què s’havia fet i també aquelles accions inacabades o en marxa.

Pel que fa a l’organització i el funcionament, Cabré va fer referència, entre altres qüestions, a l’aprovació de l’organigrama funcional fins al mes de juny i a l’anàlisi que s’ha fet de la situació laboral i la distribució de l’equip professional. Així mateix, va exposar la posada en marxa del projecte «L’IEC obert».

Quant als pressupostos, Cabré va explicitar que s’havia aconseguit la fita de l’equilibri pressupostari i l’organització de les despeses per centres de costos.

L’establiment de les línies estratègiques per al període 2021-2025 ha estat un document important aprovat aquest primer semestre. En el darrer Ple també es va aprovar la creació del Consell Assessor en Comunicació i Projecció de l’IEC. En relació amb els criteris, s’han elaborat documents sobre la selecció i realització d’actes, l’organització d’exposicions i la sol·licitació de serveis de comunicació i suport audiovisual. Tanmateix, s’ha començat a treballar en l’estat de les delegacions de l’IEC en el territori i en les possibilitats d’una certa harmonització.

Les relacions institucionals han estat una de les prioritats de l’actual Equip de Govern de l’IEC. La presidenta ha subratllat els contactes —a més de la trobada amb Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya— amb els departaments de Cultura, Recerca i Universitats i Justícia. Així mateix, hi ha hagut reunions amb les presidències de les quatre diputacions catalanes i amb la Presidència del Govern balear, així com una visita i signatura d’un conveni amb el Govern d’Andorra, entre altres iniciatives.

Finalment, Teresa Cabré va recordar les celebracions del Dia Internacional de les Dones, l’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi, la Diada del Llibre i l’acte d’homenatge al doctor Josep Laporte, que va tenir lloc en el Ple de l’11 de maig. 

A més de fer l’exposició del pla d’actuació en el Ple del 6 de juliol, a finals d’aquest mes la presidenta Cabré va enregistrar un vídeo per a informar-ne tot l’equip professional de l’IEC.

Notícies

* La presidenta Cabré presenta les actuacions del primer semestre del 2022 al Ple de l'IEC

* La Societat Catalana de Biologia celebra la setena edició de la Nit de la Biologia

* La Societat Catalana de Comunicació celebra el V Congrés Internacional de Recerca en Comunicació centrat en la transferència del coneixement

* Pacte Nacional per la Llengua: l'IEC avaluarà la qualitat lingüística en diferents àmbits

* Alícia Casals, presidenta de la Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC, distingida amb la Medalla d'Honor 2022 de la Xarxa Vives d'Universitats

* La presidenta Cabré visita les diputacions catalanes

* L’IEC signa un acord marc amb el Ministeri de Cultura d’Andorra per a reforçar els llaços en matèria de política lingüística i patrimoni cultural

* Ko Tazawa reflexiona sobre les diferències entre el català i el japonès en el Ple de la Secció Filològica

* Un estudi finançat per l’IEC mesura l’impacte social de la recerca en sociologia

* Lluís Torner, físic i membre de l’IEC, guardonat amb la Creu de Sant Jordi

* La comunitat científica catalana que investiga la contaminació per micro- i nanoplàstics es reuneix a l’IEC

* Diversos membres de l’IEC, reconeguts per la seva trajectòria


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa