Número 266
març 2022

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L'IEC commemora el Dia Internacional de les Dones de la mà de Diàlegs de Dona

Dos dies després del 8 de Març, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va commemorar el Dia Internacional de les Dones amb l’Associació Diàlegs de Dona, una entitat del Raval dedicada a l’alfabetització i la socialització de les dones migrants. Al matí es va fer un esmorzar intercultural al claustre de la Casa de Convalescència, lloc que van poder visitar totes les assistents.

La benvinguda de l’acte va ser a càrrec de la presidenta de l’IEC, Teresa Cabré, que va posar l’èmfasi en el fet que l’entitat que representa és del barri: «L’Institut té la seu al Raval. És per això que volem crear complicitats amb les seves veïnes.» A continuació, Cabré va posar a la disposició de les assistents diversos exemplars del llibre Petita història de Mercè Rodoreda. «Es tracta d’una història commovedora de migració amb la qual podreu accedir a una de les novel·listes catalanes més influents», va manifestar.

Mercè Amor, coordinadora de Diàlegs de Dona, va prendre el relleu de Cabré amb el micròfon. Tal com va afirmar, un dels objectius del col·lectiu és crear lligams entre les dones del barri: «Volem que les dones es coneguin bé entre elles, ens hem d’ajudar entre totes per viure conjuntament al mateix territori.» Per aquest motiu, l’entitat va impulsar el projecte «Som veïnes, som diverses... ens coneixem?». «No ens coneixem, i hem de fer-ho», va declarar, ja que, tot i coincidir pel barri, les dones en saben poc les unes de les altres.

La presidenta de Diàlegs de Dona, Fàtima Ahmed, va fer la darrera intervenció de l’acte, i va agraïr la iniciativa de l’IEC per a commemorar el Dia de la Dona: «Dies com el d’avui contribueixen al territori.» De fet, segons Ahmed, construir una memòria col·lectiva conjunta dels barris és un repte que té la societat. El discurs va acabar amb una pregunta que es va plantejar a les assistents: «Som família?» Com a resposta es va obtenir un «sí» unànime i contundent.

Després dels parlaments, va tenir lloc l’esmorzar intercultural, en el qual es van veure plats tradicionals de diferents països, com el Marroc, l’Índia, Bangladesh, el Pakistan i Síria. L’àpat va acabar amb una foto de grup de les assistents i, també, de les membres de la Comissió d’Igualtat de l’IEC, tot just minuts abans que comencés a caure una fina i tímida pluja al pati de la Casa de Convalescència i posés punt final a una jornada festiva, però, sobretot, de reivindicació.

Notícies

* L'IEC commemora el Dia Internacional de les Dones de la mà de Diàlegs de Dona

* Francesc Xavier Vila presenta el Pacte Nacional per la Llengua a l'Institut d'Estudis Catalans

* CATCAR inaugura l'experiència interactiva que converteix la documentació històrica en una proposta tangible, didàctica i lúdica

* Eusko Ikaskuntza acull la jornada La Unió Europea davant els conflictes de sobirania: cap a un marc de claredat

* Diversos membres de l'IEC visiten la Sagrada Família

* Més de mil centres educatius catalans van participar en la Prova Cangur de Matemàtiques 2022

* L'IEC celebra el Dia Internacional de les Matemàtiques

* Segona convocatòria del Reconeixement d'Emplaçaments Històrics Representatius de la Química al territori de parla catalana

* Goenaga: «El capital humà és el que determina el desenvolupament d’una economia a llarg termini»

* Dolors Miquel: «Ara ja no soc poeta; estic fent texts d’altres estils»

* Josep Maria Vegara centra una xerrada sobre l’economia política de Marx


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa