Número 246
abril 2020

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Oberta la convocatòria del Premi Ferran Sunyer i Balaguer (2021)

La Fundació Ferran Sunyer i Balaguer (FFSB) ha obert la convocatòria 2021 del Premi Ferran Sunyer i Balaguer, que s’ofereix a una monografia matemàtica de caràcter expositiu que presenti els darrers desenvolupaments d’una àrea activa en recerca en què l’investigador hagi contribuït d’una manera important. Aquesta convocatòria s’envia a totes les facultats de matemàtiques de Catalunya, d’Espanya i del món, així com a societats científiques i centres de recerca d’arreu. 

Les monografies han de ser originals, inèdites i no sotmeses prèviament a cap compromís d’edició. A més, han d’estar escrites en anglès i ocupar, com a mínim, 150 fulls de format ISO A4. En casos excepcionals, es poden tenir en compte originals en altres idiomes. A més, les monografies s’han de presentar compostes preferentment en TeX.

La dotació del premi és de 15.000 euros i la monografia guanyadora serà publicada en la sèrie «Progress in Mathematics», de l’editorial Birkhäuser, d’acord amb les condicions usuals de copyright i de drets d’autoria d’aquesta sèrie.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà d’aquest formulari, en què caldrà adjuntar la monografia en un fitxer en format PDF. El termini d’admissió de candidatures acaba el 27 de novembre de 2020.

Per a més informació, podeu consultar la convocatòria 2021 del Premi Ferran Sunyer i Balaguer.

 

Ferran Sunyer i Balaguer

Ferran Sunyer i Balaguer (1912-1967) fou un matemàtic català autodidacte que, malgrat una important incapacitat física, fou un investigador actiu en l’anàlisi matemàtica clàssica, àrea en la qual adquirí un reconeixement internacional. En la seva memòria, la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer convoca cada any un premi internacional d’investigació matemàtica que porta el seu nom i que està obert a tots els matemàtics. Aquest premi fou atorgat per primera vegada l’abril del 1993.

 

Notícies

* L’Institut d’Estudis Catalans en temps de pandèmia

* Sant Jordi a casa, però llegint

* La Fundació Mercè Rodoreda acosta la lectura a les llars, biblioteques i centres escolars

* L’IEC participa en l’informe europeu Un sistema alimentari sostenible per a la UE

* La Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’IEC, impulsa un projecte ciutadà per tal que persones afectades per coronavirus ingressades en un centre sanitari puguin estar acompanyades telemàticament

* L’IEC lamenta la mort de Jocelyn N. Hillgarth, membre corresponent de la Secció Històrico-Arqueològica

* L’IEC lamenta la mort de la filòloga Núria Aramon i Stein, vinculada a l’Institut durant molts anys

* Oberta la convocatòria del Premi Ferran Sunyer i Balaguer (2021)

* La Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC, convoca el I Premi Miquel Biada i Bunyol

* Els premis de la Societat Catalana de Biologia reconeixeran els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques del 2019

* L’exposició «Científiques catalanes 2.0», en línia

* Ja es pot consultar en línia el Petit atles lingüístic del domini català

* Rodoreda a Benet i Jornet: «I Aloma és alguna cosa més que una pura instintiva»

* L’Associació Catalana de Sociologia, filial de l’IEC, participa en la hackató paneuropea contra el coronavirus #EUvsVirus

* Un món més silenciós en temps de confinament


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa