Número 233
desembre 2018

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Trobada a l’IEC del doctor Steve Carpenter, Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2018, amb un grup d’estudiants

Avui ha tingut lloc a l’IEC la trobada entre el Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2018, el doctor Steve Carpenter, i diversos estudiants de batxillerat d’Escoles Verdes, que tenen el compromís d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Els estudiants han pogut escoltar de primera mà les impressions de Carpenter sobre la situació de l’ecologia a escala mundial i, alhora, li han pogut preguntar aquelles qüestions que més els preocupen.

El doctor Carpenter va rebre ahir el Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2018, el guardó més important que atorga la Generalitat, juntament amb el Premi Internacional Catalunya. 

En la catorzena edició, el jurat ha distingit el seu treball «creatiu i original, que ha transformat la nostra comprensió dels ecosistemes». Concretament, destaca la creativitat i dedicació de Carpenter en la seva disciplina, la limnologia, que ha aportat millores significatives i contínues a la comprensió dels llacs i l’ús racional dels recursos hídrics.

Reconegut com un dels científics mediambientals més influents del món en l’àmbit de l’ecologia, el doctor Carpenter és membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units i president del Comitè de Ciència del Programa sobre Canvi de l’Ecosistema i Societat de Future Earth. És coeditor en cap de la revista Ecosystems i membre de les juntes governamentals del Centre de Resiliència d’Estocolm. Del 1999 al 2009, va liderar la recerca sobre llacs temperats del nord dins el programa de la Xarxa de Recerca Ecològica a Llarg Termini de la Universitat de Wisconsin a Madison, i el 2009 va esdevenir director del Centre de Limnologia d’aquesta universitat.

Premi Ramon Margalef d’Ecologia

Des de l’any 2004, la Generalitat distingeix amb el Premi Ramon Margalef d’Ecologia persones d’arreu del món que treballen per avançar en la descoberta de la ciència ecològica. Es concedeix en honor del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), un dels màxims exponents mundials, reconegut per la seva contribució en la tasca científica i intel·lectual en el camp de l’ecologia moderna.

 

Notícies

* Sororitat, elegit neologisme de l’any 2018

* L’IEC incorpora quatre nous membres a la Secció Històrico-Arqueològica

* L’enginyera Alícia Casals, nova presidenta de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC

* Andreu Palou Oliver, Ametller Origen i Borges Agricultural & Industrial Edible Oils, premiats pel CCNIEC

* Carme Torras parla dels avenços en la investigació tecnocientífica en el seu discurs de presentació com a membre de l'IEC

* Els experts parlen de l’avaluació i de la gestió del risc a la cadena alimentària

* Jürgen Erfurt, de la Universitat de Frankfurt, exposa quina és la situació lingüística al Quebec

* L’Any Pompeu Fabra clou amb un acte al Teatre Nacional de Catalunya

* L’inventari i la catalogació del Fons Eduard Artells, consultables al web de l’IEC

* Es lliura el guardó de la segona edició del Premi Ramon Amigó i Anglès a treballs d’onomàstica

* Trobada a l’IEC del doctor Steve Carpenter, Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2018, amb un grup d’estudiants

* Bioinformàtica i genòmica, protagonistes d’una jornada a Barcelona


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa