Número 210
juny 2016

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

La Xarxa CRUSCAT celebra les III Jornades «La recerca sociolingüística en l’àmbit de la llengua catalana»

Durant dos dies, investigadors dels territoris de parla catalana i d’altres indrets van abordar nombroses qüestions relacionades amb la demolingüística, el variacionisme i la planificació del corpus, psicologia lingüística, el paisatge lingüístic, la immigració i la llengua, el treball i la llengua, les comunitats lingüístiques, el dret lingüístic i la sociolingüística educativa. Podeu consultar el programa de les III Jornades en aquest enllaç.

La inauguració de les Jornades va ser dimarts, 31 de maig, a les nou del matí, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC, i hi van participar Joandomènec Ros, president de l’IEC;Miquel Àngel Pradilla, director de la Xarxa CRUSCAT; Marta Xirinachs, sotsdirectora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana; Marta Fuxà, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, i José Ignacio López Susín, director general de Política Lingüística del Govern d’Aragó.

Les I Jornades «La recerca sociolingüística en l’àmbit de la llengua catalana» es van celebrar l’any 2011 amb un resultat molt satisfactori, i van tenir continuïtat amb les II Jornades l’any 2013. Amb aquesta tercera trobada d’investigadors, la Xarxa CRUSCAT de l’IEC consolida una activitat que té per objectiu nuclear mostrar el conjunt de la recerca en curs o acabada de fer. Aquesta posada en comú permet avançar en el coneixement intern de les temàtiques que s’hi aborden i, alhora, projectar-les internacionalment. Les Jornades tenen el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

La Xarxa CRUSCAT és una xarxa científica que depèn de l’Institut d’Estudis Catalans i que reuneix diversos centres i grups de recerca que investiguen la situació i l’evolució del català. Els principals objectes d’estudi d’aquestes entitats són els usos, els coneixements i les representacions de la llengua.

Més informació i programa
 

 

 

Notícies

* Edward Rubin: «Calen innovacions que redueixin la demanda energètica en tots els sectors de l’economia»

* Les cent disset Creus de Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans

* L’IEC incorpora Alà Baylac, Joan Beltran i Jordi Mir com a nous membres corresponents de la Secció Filològica

* Phubbing, sorpasso i el vi formigalejant acomiaden el cicle de xerrades amb M. Teresa Cabré

* Noves mirades sobre els exilis produïts arran de l’alçament militar franquista, en una jornada celebrada a l’IEC

* Marta Fuxà: «En matèria lingüística, ens estem recuperant de la política de terra cremada practicada per l’anterior Govern»

* Es presenta el llibre Per una ètica pública a Catalunya, la primera baula d’un codi d’ètica pública de Catalunya

* La Xarxa CRUSCAT celebra les III Jornades «La recerca sociolingüística en l’àmbit de la llengua catalana»

* Joan Martí i Castell, elegit membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres

* Paul Preston, doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa