Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

L'IEC participa al Saló del Llibre de Barcelona

L'Institut d'Estudis Catalans estarà present, un any més, al Saló del Llibre de Barcelona 2006, que obrirà les seves portes al Palau núm. 1 de la Fira de Barcelona (a Montjuïc) del 21 al 26 de novembre. L'IEC comptarà amb un estand que compartirà amb l'Euskaltzaindia (Acadèmia de la Llengua Basca) i el Consello da Cultura Galega.

Hi ha entrades a la vostra disposició a la recepció de l'Institut d'Estudis Catalans, a Barcelona, carrer del Carme, 47  (Montse Rius o Sandra Rigall), o bé als locals de Maria Aurèlia Capmany (Carme Aguilar o Maria Torras).

La XIV Reunió 'La dona i el càncer de mama' se celebrarà el proper 17 de novembre

La Fundació per a l'Educació Pública i la Formació en Càncer (FEFOC) organitza el proper 17 de novembre a les 10 del matí la XIV Reunió "La dona i el càncer de mama". L'acte serà presidit per Marta Ferrussola i comptarà amb la participació, entre d'altres, de: Tania Estapé, Juan José Grau, Maite Mínguez, José Martí Gómez, Núria Feliu i Cecília Bosch.


La reunió, on es repartirà l'opuscle de la conferència "Oncologia a principis del segle XXI", que va impartir el bioquímic Joan Massagué en la inauguració del centenari de l'Institut d'Estudis Catalans, se celebrarà a l'Auditori Winterthur (avinguda Diagonal, 547, Barcelona). La inscripció és gratuïta, però cal confirmar l'assitència al telèfon 93 217 21 82 o a l'adreça electrònica fefoc@fefoc.org

invitació:

El Bisbe Margarit, protagonista d'un simposi internacional a Girona

Joan Margarit, definit fa poc com el gironí internacionalment més influent de tots els temps, està considerat com un dels més importants representants de l’humanisme a Catalunya. Durant el segle XV va tenir una presència activa a Itàlia: va ser cardenal, però també ambaixador d’Alfons el Magnànim davant el rei de França, ambaixador de Joan II en el congrés de Màntua, i ambaixador de Ferran el Catòlic davant el Senat venecià, per acabar esdevenint nunci papal per a la Corona d’Aragó. Va morir i segueix enterrat a Roma, a l’església de Santa Maria del Popolo. Aquest és el personatge que serà l’eix del simposi que, del 14 al 17 de novembre, també tractarà temes relacionats amb l’entorn politicosocial, l’art i la concepció del món al segle XV.

En la organització del simposi ha participat Mariàngela Vilallonga, catedràtica de la Universitat de Girona i membre de la Secció Filològica de l'IEC, que també intervindrà el proper dimarts, 14 de novembre, a les 10 del matí, en l'acte d'obertura de les sessions.

Les inscripcions tenen un preu de 20 euros i 10 per als estudiants.

Tríptic del Simposi:

.

 

Convocatòries

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d’administratiu/va per al Gabinet de la Presidència

Més informació:

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d’administratiu/va per a la delegació de Castelló

Més informació:

 

 

 

 

 

 

 

 

f