Institut d'Estudis Catalans
Inici Contacte Subscripció Data: 26/01/2006 Butlletí núm. 78

Recomaneu el Butlletí


Avui destaquem...


Públic assistent a la primera conferència, pronunciada pel professor Serra Ramoneda  / fotos: Montse Catalan 

L'IEC obre el cicle “Temes clau de l’economia catalana, reptes i respostes" organitzat per Societat Catalana d'Economia

Antoni Serra Ramoneda
 

Antoni Serra Ramoneda, catedràtic d’Economia i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), va impartir dilluns passat la conferència Una visió de l’empresa catalana, que va obrir el cicle Temes clau de l’economia catalana, reptes i respostes. Va presidir l’acte Salvador Giner, president de l’IEC, conjuntament amb Pere Puig, president de la Societat Catalana d’Economia, filial de l’Institut, que organitza el cicle.

 

Amb aquest cicle, la Societat Catalana d’Economia “vol aportar la visió d’acreditats acadèmics i especialistes sobre qüestions que generen incertesa i que de vegades són objecte d’un debat relativament immediat”.

 

La de dilluns va ser la primera de deu conferències, l’última de les quals està prevista pel 27 de juny. La segona intervenció tindrà lloc el pròxim 6 de febrer, amb Alfred Pastor, professor de l’IESE Business School, de la Universitat de Navarra, que parlarà sobre Internacionalització: l’experiència asiàtica.

 

En posteriors sessions, sempre en la seu de l’IEC, intervindran, successivament, Joaquim Trigo, Jordi Gual, Marcel Planellas i David Urbano, Joaquim Prats, Josep Soler, Josep Maria Surís i Isabel Busom, Pere Lleonart i Guillem Lòpez Casasnovas.

 

La Societat Catalana d’Economia, adscrita a la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, té entre els seus objectius fomentar l’estudi i la recerca en el camp econòmic. Amb aquesta finalitat organitza, des de 1977, presentacions, debats i seminaris acadèmics. Així mateix, convoca, periòdicament, tres premis per a fer públics els resultats de la recerca sobre matèries rellevants.  

 
Text íntegre de la conferència d'Antoni Serra Ramoneda