Número 195
febrer 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Terminàlia
Societat Catalana de Terminologia

 

La Societat Catalana de Terminologia (SCATERM), filial de l’IEC, ha publicat el número 10 de la revista Terminàlia. La part monogràfica d’aquest número està dedicada a la recerca en terminologia. L’entrevista a Josep Lluís Barona Vilar, catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat de València, mostra la recerca i la formació de joves investigadors des de l’orientació diacrònica en l’estudi dels textos científics i dels termes. La secció «Dossier» aplega informacions sobre grups de recerca i projectes en curs, i ofereix informació actualitzada de la relació de tesis sobre terminologia. La «Semblança» està dedicada a l’obra i la figura de Lluís Marquet i Ferigle, que des de les enginyeries va convertir l’estudi del llenguatge i del lèxic de la ciència i de les tecnologies en el tema de treball de tota una vida.

Aquest número també inclou quatre articles, avaluats externament: el de Joan Carles Villalonga Terrassa sobre casos problemàtics en la fixació de denominacions de plantes; el de M. Àngels Martínez Salom sobre combinatòria lèxica en els textos d’especialitat; el de Miguel Sánchez Ibáñez sobre la dependència de l’anglès en l’establiment de la terminologia en castellà de les neurociències, en concret de la malaltia d’Alzheimer, i el de Belén Villena Araya sobre la creació neològica en la llengua dels maputxes a Xile.

La revista, que ja és indexada a la base de dades MLA (Modern Language Association), es publica en paper i en format digital d’accés obert a l’Hemeroteca Científica Catalana de l'IEC.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Terminàlia - Societat Catalana de Terminologia
 
 
Treballs de la Societat Catalana de Biologia - Societat Catalana de Biologia
 
 
Moysiké = Música. La música en el món antic i el món antic en la música - Societat Catalana d’Estudis Clàssics
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa