Número 206
febrer 2016

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

David Serrat, Jaume Bertranpetit i Jordi Galí, distingits amb la Medalla Narcís Monturiol

David Serrat, secretari científic de l’Institut d’Estudis Catalans; Jaume Bertranpetit, membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, i Jordi Galí, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut, han estat reconeguts amb la Medalla Narcís Monturiol, guardó instituït per la Generalitat de Catalunya l’any 1982 i que reconeix el mèrit científic i tecnològic de persones i entitats que han contribuït de manera destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, acompanyat pel secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, i el director general de Recerca, Josep Maria Martorell, van lliurar el passat 11 de febrer al Palau de la Generalitat les medalles i plaques Narcís Monturiol a setze personalitats i tres institucions de reconegut prestigi en l'àmbit científic i tecnològic.

Durant l’acte de lliurament d’aquestes distincions que arriben a la 22a edició, el conseller Baiget va destacar que aquests guardons «responen al desig de comunicar l’excel·lència dels investigadors de Catalunya, fer-los visibles, personalitzar el coneixement i reconèixer la vocació dels distingits».

David Serrat és doctor en geologia i catedràtic de Geodinàmica Externa a la Universitat de Barcelona. La seva recerca se centra, per una banda, en la geomorfologia glacial al Pirineu, a la Patagònia, a la Terra del Foc i a l’Antàrtida, i, per l’altra, en la geoarqueologia dels jaciments del Toll-Teixoneres i l’Esquerda.

Jaume Bertranpetit és catedràtic de Biologia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i investigador en biologia evolutiva, especialment en evolució humana a partir de la informació del genoma. S’ha centrat en l’estudi i la comprensió de la diversitat del genoma humà, ha treballat en poblacions de tot el món i especialment en la tasca de comprendre com la selecció natural ha modelat l’evolució a partir de les empremtes deixades al genoma.

Jordi Galí és doctor en economia pel Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ha estat professor a les universitats de Colúmbia i Nova York. Actualment és director del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), catedràtic de la UPF i professor investigador de la Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE). Les seves principals contribucions analitzen la naturalesa de les fluctuacions econòmiques i el disseny òptim de la política monetària.

Notícies

* Forcadell: «El dret públic català és un tresor i cal tractar-lo com a tal», en la presentació del llibre El dret públic català. Les institucions a Catalunya fins al Decret de Nova Planta

* Mor Salvador Reguant i Serra, geòleg i paleontòleg de referència internacional i membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC

* L’Institut d’Estudis Catalans incorpora Pere Quetglas, Lluís Jou i Jaume Mensa com a nous membres numeraris, i Anthony Bonner i Martina Camiade com a corresponents

* Declaració de l’Institut d’Estudis Catalans davant l’exclusió del català en les proves d’accés a l’advocacia

* Els llibres de l’ànima de la Diputació del General de Catalunya (1493-1714)

* Recerca clínica de qualitat per a informar de les decisions terapèutiques en salut, el discurs de recepció de Xavier Bonfill com a membre de la Secció de Ciències Biològiques

* Rafael Patxot i Jubert. Una vida de tramuntana

* Critèria publica una llista qualificada de recursos en línia per a correctors i traductors

* David Serrat, Jaume Bertranpetit i Jordi Galí, distingits amb la Medalla Narcís Monturiol

* «100 anys de matemàtiques a l’IEC»


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa