Gramàtica Essencial

Direcció

Maria Josep Cuenca Ordinyana
Institut d'Estudis Catalans -

Col·laboradores:

Judit Feliu i Cortès / Cristina Guirado Gil
 
Síntesi

El projecte Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC) té com a objectiu fer una versió reduïda i adaptada de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (GIEC). El procés de reformulació de la GIEC té com a objectius: (a) fer accessible la Gramàtica de l’IEC a un públic més general, tant pel que fa al contingut com a la forma d’expressió d’aquest, i (b) facilitar la consulta de les dues obres a través d’Internet.

 
Abstract en anglès
 
The main goal of the Gramàtica essencial de la llengua catalana project is to offer a reduced and adapted version of the Institut d’Estudis Catalans Gramàtica de la llengua catalana in order to make it accessible to a broader number of users. The reformulation work aims at adapting the GIEC’s content and the way it is expressed, and also at providing on-line access to the grammar.

 

Paraules clau

Fonologia, morfologia, sintaxi, gramàtica, normativa

 

Inici del projecte

2015 -

 

Antecedents

El 18 de maig de 2001, a proposta de la Comissió de Gramàtica, la Secció Filològica acordà d’emprendre els treballs de preparació de la publicació d’una nova gramàtica normativa: La Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (GIEC). L’Institut d’Estudis Catalans, que té reconeguda legalment la competència en totes les terres de llengua i cultura catalanes, que té un reconeixement acadèmic internacional i, sobretot, que gaudeix del reconeixement de la comunitat lingüística, actua com a acadèmia de la llengua per a tots els membres d’aquesta comunitat i, per aquest motiu, s’encarrega de la nova gramàtica normativa, una obra de referència de caràcter institucional. Acabat el procés de redacció de la GIEC, es va acordar endegar les actuacions per a fer-ne una versió reduïda i adaptada a les necessitats d’un públic general, cosa que inclou una selecció de continguts, una reformulació del text i una adaptació formal que pugui permetre’n la consulta en línia de manera interactiva.

 

Resultats

 

Més informació

 

 

 

 

 

Secció Filològica - Projectes normatius

Àrea geogràfica


Pàgines Web

 

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència