Torna a les notícies
L’IEC i l’Institut del Teatre treballaran conjuntament per harmonitzar el català oral dels futurs actors i actrius del país
Secció: General
30/01/2024

La presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, Teresa Cabré, va visitar el dilluns, 29 de gener, l’Institut del Teatre, on es va reunir amb la seva directora, Sílvia Ferrando, i amb la professora de dicció Gemma Sangerman.

Ambdues institucions estan molt interessades a signar un conveni de col·laboració que inclogui accions específiques, com «harmonitzar els patrons de pronunciació dels estudiants de l’Institut del Teatre», va explicar Teresa Cabré. Es tracta de treballar conjuntament en l’oralitat del català per tal de tenir com a referència una pronunciació de la llengua en àmbits quotidians que l’IEC consideri estàndard.

L’Institut del Teatre pensa que aquesta cooperació amb l’IEC pot ser molt beneficiosa per a formar actors i actrius, ja que la dicció és una part fonamental de la seva formació.

Creat per la Diputació de Barcelona l’any 1913, l’Institut del Teatre té més de cent anys d’història com a centre dedicat a la docència, la creació, la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni en el camp de les arts escèniques. Durant tots aquests anys ha jugat un paper determinant en la modernització de l’escena catalana.