< Institut d'Estudis Catalans
Notícies Tornar Menú DIEC2

22/11/2022
Mor Olimpio Musso, membre corresponent de la SHA

A principis de novembre, Olimpio Musso, filòleg i membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), moria a la població italiana de Colle di Val d’Elsa, al cor de la Toscana, on vivia amb la seva companya Eva. Havia nascut l’abril del 1941 a Casale Montferrato, un municipi piemontès. Tenia vuitanta-un anys.

Olimpio Musso era doctor en filologia clàssica per la Universitat de Pavia. Va ser professor de filologia grega i llatina i de dramatúrgia clàssica a les universitats de Pavia, Múnic i Barcelona. Entre 1992 i 2009 va exercir com a professor d’història del teatre grec i llatí a la Universitat de Florència. També va ser agregat cultural d’Itàlia als consolats de Múnic i Barcelona. El desembre de l’any 1996, va ingressar com a membre corresponent a la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC.

El professor Musso és autor de més d’un centenar de treballs científics, especialment sobre qüestions relacionades amb l’antiguitat clàssica: literatura grega i llatina, epigrafia i papirologia. Entre els seus treballs destaca un assaig del Curial e Güelfa, amb un estudi sobre les terres de Montferrat al segle xiv, lloc i temps imaginaris en què l’autor situà la història. És autor d’una versió italiana de l’Antígona de Salvador Espriu i va col·laborar en el muntatge de l’òpera Oedipus et Iocasta de Josep Soler (Liceu, 1986).


 Carrer del Carme, 47;
 08001 Barcelona. 
Telèfon +34 932 701 620.
Fax +34 932 701 180.
 informacio@iec.cat - Informació legal