enllaços d'interès

informacions interès

documents interès

 

inici

mapa web

 
 

PROTECCIÓ DE SÒLS  Catalunya - les Illes Balears / Principat d'Andorra

 
 

protecciˇ de s˛ls (informaciˇ general)

 

Declaraciˇ de Viena sobre el S˛l

 

funcions dels s˛ls

criteris sostenibilitat

processos de degradaciˇ i control

criteris protecciˇ s˛ls

indicadors de qualitat

mapes de s˛ls

informaciˇ de s˛ls per a quŔ?

finalitat dels mapes de s˛ls

sŔries de s˛ls i correlaciˇ

caracterÝstiques d'un mapa

gestiˇ i interpretaciˇ d'informaciˇ de s˛ls a l'espai digital

catÓleg de sŔries i tipus de s˛ls de Catalunya

presentació

criteris

tipus de s˛ls (> 2010)

sèries de s˛ls (1993 - 2009)

CARACTERÍSTIQUES D'UN MAPA

UNITAT CARTOGR└FICA

Un mapa de s˛ls mostra la distribuciˇ de les diferents classes de s˛ls i Órees miscelĚlÓnies en el paisatge utilitzant unitats cartogrÓfiques de s˛ls.

Cada unitat cartogrÓfica estÓ representada en un mapa per una colĚlecciˇ de delineacions que tenen el mateix contingut semÓntic (la mateixa definiciˇ i els mateixos atributs, que varien dins d'un cert interval) i una significaciˇ semblant.

A la llegenda del mapa, la unitat cartogrÓfica expressa com s'han delineat els lÝmits entre tesselĚles. Les delineacions o tesselĚles d'una mateixa unitat cartogrÓfica s'identifiquen amb un mateix color, xifra, lletra o lletres, o un sÝmbol alfanumŔric que en faciliti la identificaciˇ.

A una escala determinada:
                                            4 unitats cartogrÓfiques,
                                            9 delineacions o teselĚles

Per a establir una unitat cartogrÓfica es poden utilitzar diferents criteris, sempre d'acord amb l'objectiu i l'escala del mapa. La qualitat de la informaciˇ de les unitats cartogrÓfiques augmenta amb la densitat d'observacions, l'escala del mapa i la complexitat del territori cartografiat.

En mapes detallats, algunes unitats cartogrÓfiques representen Órees dominades per una ˙nica sŔrie de s˛ls. En aquest cas, la unitat cartogrÓfica es correspon amb una unitat taxon˛mica ˙nica. Aix˛ nomÚs succeeix en mapes detallats de s˛ls i amb models de distribuciˇ de s˛ls senzills, per˛ no es compleix en altres casos, en quŔ la unitat cartogrÓfica representa Órees dominades per dues o mÚs sŔries de s˛ls (mÚs d'una unitat taxon˛mica). Aix˛ s'esdevÚ sempre en els mapes de s˛ls d'escala petita.

Les unitats cartogrÓfiques de s˛ls es denominen mitjanšant una o diverses sŔries de s˛ls que dominen la unitat. Un percentatge menor de cada unitat cartogrÓfica correspon a altres sŔries de s˛ls (impureses o inclusions) que no s'inclouen en el nom de la unitat cartogrÓfica, per bÚ que se n'indica la presŔncia.<< torna

mapa de zones cartografiades

mapes de sòls existents

cercador per municipis / parròquies

cercador per quadrícules

mapes a petita escala i d'interès històric

base bibliogràfica

sòls en imatges