IEC Llengua - Secció Filològica
 

Notícies


10/06/2017

La Secció Filològica celebra les seves jornades a Balaguer

Joan Biscarri i Joan Ignasi Vidal, regidor de Cultura i alcalde de Balaguer, respectivament, i M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica | Foto: Rosa M. Sauret

Balaguer va acollir divendres i dissabte, 9 i 10 de juny, les jornades de la Secció Filològica de l’IEC. La Secció Filològica hi va celebrar el ple mensual i, al llarg d’un dia i mig, va intentar radiografiar, mitjançant dues sessions públiques, l’estat de la llengua, la literatura i la cultura catalanes de la ciutat de Balaguer i de Ponent. Les jornades, que van coordinar Josep Vallverdú i Ramon Sistac, membres de la Secció Filològica, i Joan Biscarri, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Balaguer, van tractar de temes com la creació literària i l’evolució del català de Ponent o les actituds dels seus parlants davant dels canvis. L'obertura de les jornades va ser a càrrec de Joan Biscarri, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Balaguer, Joan Ignasi Vidal, alcalde, i M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica.

L’organització va ser a càrrec de la Secció Filològica de l’IEC i l’Ajuntament de Balaguer, amb la col·laboració de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida i de l’Obra Social “la Caixa”.

Des del 1990, la Secció Filològica visita periòdicament diferents indrets de la geografia lingüística del català per complir amb la funció d’acadèmia de la llengua que té assignada. Les jornades persegueixen un doble objectiu: d’una banda, donar a conèixer el treball regular de la Secció als diversos actors del territori i, alhora, informar-se de l’estat del català i dels anhels, les percepcions i les reivindicacions de la gent del país.

Programa de les jornades

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa