IEC Llengua - Secció Filològica
 

Notícies


22/05/2016

III Col·loqui Mirades de la ciència sobre el temps. El cicle de la vida

El caràcter interdisciplinari de les jornades va permetre una mirada transversal i aprofundida al cicle de la vida (lato sensu) que va resultar d’allò més enriquidora tant per als ponents com per al públic assistent.

 

En el deixant de les dues Mirades de la ciència sobre el temps precedents (maig del 2014 i del 2015), aquest tercer col·loqui, celebrat a l’Aula Capella i al Paranimf de la Universitat de Barcelona els dies 19 i 20 de maig, es va centrar en el cicle de la vida, i va aplegar, una vegada més, especialistes en disciplines ben diverses, la majoria dels quals vinculats a la Universitat de Barcelona, com ara la doctora Trinitat Cambras, cronobiòloga; la doctora Carme Junyent, lingüista; el doctor Javier Martín Vide, climatòleg; la doctora Josefina Roma, antropòloga, o el doctor Joan Vallès, etnobotànic.

La cirereta del pastís, la va posar el doctor Joan Veny, el qual, amb la ponència «En dir era, ja hem batut», pronunciada al Paranimf, va mostrar el devessall de saviesa i bonesa que han caracteritzat sempre el cicle de la seva vida. La cloenda pròpiament dita va ser a càrrec de Coral Súnion, que, entre altres cançons, va entonar, juntament amb un públic emocionat, el Gaudeamus igitur.

El caràcter interdisciplinari de les jornades va permetre una mirada transversal i aprofundida al cicle de la vida (lato sensu) que va resultar d’allò més enriquidora tant per als ponents com per al públic assistent. No endebades, una selecció de les contribucions presentades durant els tres col·loquis veurà la llum l’any 2017 a l’empara de les Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona. L’edició serà a càrrec de l’organitzador dels col·loquis, José Enrique Gargallo, així com de la resta del Comitè Organitzador, format per tres professors de la Facultat de Filologia: Maria-Reina Bastardas, Joan Fontana i Antonio Torres. Amb aquest tercer col·loqui es clou faustament tot un cicle: dies, anys i vida. Tot al seu temps.

Joan FONTANA I TOUS
Universitat de Barcelona
 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa