IEC

Javascript DHTML Tree Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

uai

ALLEA: All European Academies

 

L'Institut d'Estudis Catalans expressa la seva preocupació
pels esdeveniments que afecten l'Institut Ramon Llull

El Consell Permanent de l'Institut d'Estudis Catalans, en la reunió ordinària del dia 13 de maig de 2004, ha acordat per unanimitat expressar públicament la preocupació pels darrers esdeveniments que afecten l'Institut Ramon Llull.

Subratlla que fa aquesta manifestació considerant únicament els efectes negatius que poden tenir per a la projecció de la llengua i la cultura catalanes; que no entra, doncs, en cap altra mena de valoració.

Lamenta que s'hi hagi perdut la participació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i, que, per tant, no serà fàcil que se n'hi pugui integrar cap altra de la mateixa llengua, com s'estableix en l'article 1 dels Estatuts de l'Institut Ramon Llull.

El Consell Permanent de l'Institut d'Estudis Catalans vol fer públic aquest sentiment, més pregon encara pel fet que l'article 5.4 dels Estatuts esmentats determina que «L'Institut Ramon Llull procurarà mantenir relacions de cooperació i col·laboració estables amb l'Institut d'Estudis Catalans i amb la Institució de les Lletres Catalanes, ...».

Altrament, nou dels membres del Patronat de l'Institut Ramon Llull són membres també de l'Institut d'Estudis Catalans.

El Consell Permanent de l'Institut d'Estudis Catalans té, tanmateix, l'esperança que es recuperi el procés de consolidació de l'lnstitut Ramon Llull, en benefici de la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes, i de les relacions estretes entre tots els territoris que tenen en comú l'idioma.

Finalment, el Consell Permanent de l'Institut d'Estudis Catalans manifesta la disponibilitat a contribuir en tot allò que pugui ésser útil per a salvar l'actual situació que travessa l'Institut Ramon Llull, òbviament des de possibles accions que tinguin a veure exclusivament amb les funcions pròpies de l'Institut d'Estudis Catalans, és a dir, la investigació científica i, principalment, la de tots els elements de la cultura catalana.


Data de la declaració: 13 de maig de 2004

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Departament de Justícia Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte