IEC

 
 

 

Declaració sobre un projecte de modificació dels currículums
de l'assignatura Valencià, Llengua i Literatura
que correspon a ESO i al batxillerat

Davant la notícia publicada als mitjans sobre un projecte de modificació dels currículums de l'assignatura valencià, llengua i literatura que correspon a ESO i al batxillerat, el Consell Permanent de l'Institut d'Estudis Catalans, reunit en sessió ordinària el dia 13 de setembre de 2001, ha aprovat la declaració següent:

  1. És comprensible que la formació escolar posi un èmfasi especial en la realitat lingüística i cultural de l'entorn geogràfic més proper.
  2. L'Institut d'Estudis Catalans creu, tanmateix, que no és admissible que aquest fet impedeixi el coneixement suficient de la realitat del conjunt del domini lingüístic.
  3. L'Institut d'Estudis Catalans pensa que cap perfil curricular que no tingui en compte el conjunt de tot l'àmbit lingüístic i literari suposa excloure personalitats rellevants de la nostra literatura solament pel fet de no haver nascut a les terres valencianes.
  4. L'Institut d'Estudis Catalans considera, doncs, totalment injustificada i negativa la pretesa modificació dels continguts curriculars vigents de les assignatures de valencià.
  5. L'Institut d'Estudis Catalans pensa que l'elaboració de qualsevol projecte, especialment de la transcendència de l'esmentat suara, el qual condiciona la formació escolar, ha de comptar amb l'opinió i la participació activa de tots els sectors professionals competents implicats per tal de tenir el consens imprescindible.

Data de la declaració: 13 de setembre de 2001

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Departament de Justícia Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte